Novosti

23/11/2012

Ekonomisti i Tehničari predvode skupine

Ovog je tjedna odigrano drugo i treće kolo košarkaškog prvenstva srednjih škola. Drugo kolo ponudilo je derbi između Š.T.U.T.-a i Gimnazije koji je završio pobjedom Gimnazije 43:39. U vrlo napetoj i dinamičnoj utakmici Š.T.U.T. je kroz tri četvrtine utakmice držao minimalnu prednost i u završnici sa nekoliko krivih lopti poklonio pobjedu Gimnaziji. U redovima Š.T.U.T.-a najbolji su bili Marin čugum sa 15 i Nikola Grabovac sa 9 koševa, dok su za Gimnaziju sve koševe zabili Luka Kaić, Aljoša Konjević i Marin Vinko. U istome kolu Ekonomisti su predvođeni Danijelom Tomišićem (22 koševa) i Nikom Travicom (14 koševa) pobijedili Medicinsku uvjerljivim rezultatom 72:34. U ženskoj konkurenciji Tehnička je, predvođena odličnom Anjom Bat, pobijedila Strukovnu rezultatom 30:8.

Treće kolo, odigrano u četvrtak, na rasporedu je ponudilo dvoboj za prvo mjesto u skupini B između Gimnazije i Tehničke. Prvo poluvrijeme završilo je minimalnom prednošću Gimnazije 26:25, a u nastavku je Tehnička timskim radom i s mnogo kvalitetnijom igrom došla do pobjede 55:40. Pobjedi Tehničke su najviše pridonijeli Luka Čulina i Mateo Dodik sa po 18 te Petar Grašo sa 14 koševa, dok su za Gimnaziju najviše zabili Aljoša Konjević (14 koševa) i Luka Kaić (13 koševa). Valja spomenuti kako je Strukovna pobjedom nad Medicinskom rezultatom 44:37 osigurala drugo mjesto u skupini A i prolaz u polufinale. Najraspoloženiji igrač za Strukovnu bio je Andrej Škoro sa 29 postignutih koševa. U ženskoj konkurenciji Gimanzija je uvjerljivom pobjedom nad Tehničkom (26:8) osigurala prvo mjesto u skupini B.

Završnica prvenstva u muškoj kategoriji odigrati će se u petak (30.11.) s početkom u 8,30h u dvorani SC Mirna (Pattinaggio). Na rasporedu su polufinalne utakmice između Ekonomske i Gimnazije te Strukovne i Tehničke, a finale je predviđeno u 11h.

U ženskoj konkurenciji završnica prvenstva održati će se u ponedjeljak (03.12.) s početkom u 8,30h kada će snage odmjeriti Medicinska i Tehnička te Ekonomska i Gimnazija.

Najbolji strijelci u muškoj konkurenciji jesu Škoro Andrej (Strukovna) sa 57, Čulina Luka (Tehnička) sa 44 i Konjević Aljoša (Gimnazija) sa 41 postignutim košem, a u ženskoj konkurenciji listu strijelaca predvode Barić Ela (Gimnazija) sa 24, Dominković Claudia (Gimnazija) sa 18 i bat Anja (Tehnička) sa 16 postignutih koševa.

Poredak u muškoj konkurenciji:

Skupina A: Ekonomska 4, Strukovna 3, Medicinska 2 boda.

Skupina B: Tehnička 6, Gimnazija 5, Š.T.U.T. 4, Talijanska 3 boda.

Poredak u ženskoj konkurenciji:

Skupina A: Medicinska 2, Ekonomska 1 bod.

Skupina B: Gimnazija 4, Tehnička 3, Strukovna 2 boda.