Novosti

28/11/2012

Predstavnici Dječjeg Gradskog vijeća posjetili NP Brijuni

U organizaciji Grada Pule, TZ Grada Pule i društva Naša djeca Pula, a zahvaljujući ponajviše susretljivosti Nacionalnog parka Brijuni, u subotu, 24. studenog 2012. predstavnici nedavno oformljenog Dječjeg Gradskog vijeća Grada Pule posjetili su Brijunsko otočje.

Vožnja vlakićem u pratnji turističkog vodiča omogućila nam je da se upoznamo sa znamenitostima na otočju, ali i bogatom poviješću otočja Brijuni. Imali smo mogućnost vidjeti mnogobrojne četveronožne stanovnike otoka kojima smo se posebno obradovali i s kojima smo se i fotografirali.

Posjetili smo i tamošnju crkvicu, a nakon kraćeg odmora, obišli smo muzej prepariranih životinja i foto izložbu Josipa Broza Tita. Prije samog povratka na brod za Fažanu "porazgovarali" smo sa starim stanovnikom Brijuna papigom Koki koji nas je počastio sa nekoliko rečenica, ali ono u čemu smo posebno uživali bilo je poziranje za foto aparate.

U ime svih članova Dječjeg gradskog vijeća grada Pule i članova Dječjeg foruma koristim ovu prigodu i zahvaljujem se svima koji su nam omogućili boravak na Brijunima, a posebno ljubaznom osoblju Nacionalnog parka Brijuni.

dječji Gradonačelnik Grada Pule

Mario Tomašić