Novosti

29/11/2012

Prigodne predblagdanske radionice u Centru za tehničke aktivnosti "Veruda"

Zajednica tehničke kulture Pula tijekom školske godine održava radionice iz područja tehničke kulture za predškolsku djecu, učenike osnovnih škola i mladež na području grada Pule. Osim cjelogodišnjih radionica u Centru za tehničke aktivnosti "Veruda" održavaju se radionice koje kroz popularizaciju tehničke kulture, savladavanja tehničkih vještina, usvajanja novih kompetencija,podizanja razine kreativnosti i inovativnosti, istovremeno imaju za cilj razvijati ekološku osviještenost djece, popularizirati zaštitu prirode, educirati djecu o važnosti životinjskih vrsta (ptice, šišmiši) i biološke raznolikosti.

"Čuvajmo šišmiše" - nastavak je eksperimentalnih radionica maketarstva Zajednice tehničke kulture Pula u suradnji s JU Natura Histrica koja upravlja zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima u Istarskoj županiji. U Centru za tehničke aktivnosti "Veruda" i ove školske godine učenici gotovo svih pulskih osnovnih škola Veruda, Stoja, Kaštanjer, Centar, Monte Zaro izradili su 12-tak skloništa za šišmiše.

U ovo predblagdansko vrijeme, na Sv. Nikolu, 6. prosinca 2012. u 17,30 sati počinje edukativna radionica raketnog modelarstva "Zaboravi petardu, izradi raketu", na kojoj će učenici pulskih osnovnih škola razvijati tehničke vještine, kreativnost, inovativnost i ideje,a kroz kvalitetno provođenje slobodnog vremena educirati će se i razvijati svijest o opasnostima petardi i drugih pirotehničkih sredstava koja su im nadohvat ruke. U radionicu se mogu uključiti i roditelji polaznika, jer će stručni djelatnici Policijske uprave Pula održati edukativno predavanje o opasnostima petarde i drugih pirotehničkih sredstava, o povredama koje su moguće prilikom njihovog korištenja i kako pružiti prvu pomoć.

Prigodna radionica božićno - novogodišnjeg maketarstva za učenike od 1. - 8. razreda počinje također na Sv. Nikolu od 16,00 - 17,30 sati za izradu božićnih i novogodišnjih ukrasa od drveta, malih poklončića i Božićne piramide. Namjera nam je kroz ovu radionicu osim stjecanja tehničkih znanja i vještina, senzibilizirati djecu i javnost da u našem susjedstvu žive starije osobe i osobe 3. životne dobi, a Božićnom piramidom razveseliti korisnike domova za osobe 3. životne dobi upravo u vrijeme darivanja i uljepšati im predblagdanski ugođaj. U radionicu pozivamo i roditelje koji to žele, da zajedno sa svojom djecom pomognu u izradi drvene Božićne piramide.

Sve su radionice besplatne, a održavat će se Centru za tehničke aktivnosti "Veruda" Pula, Trg Kralja Tomislava 13., jednom tjedno 2 školska sata u popodnevnom terminu.

Pozivamo učenike i mladež da se uključe u naše radionice i ugodno provedu svoje slobodno vrijeme.

U tijeku su i upisi u početnu radionicu za informatičku edukaciju građana zrele i starije dobi koja će im olakšati upotrebu računala, a napredna informatička radionica započet će 10. Prosinca 2012. godine s početkom u 10,30 h.

Za sve prijave i informacije nazvati na 052/223-171 ili putem web stranice www.ztkpu.hr