Novosti

29/11/2012

"Prosinac u gradu" Puli donosi 150 kulturnih i zabavnih programa

Bogat program tradicionalne pulske manifestacije "Prosinac u gradu" i ove će godine građanima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih manifestacija, programa, predstava i koncerata. Među čak 150 programa u ponudi nalaze se i tradicionalni Seasplash festival, koji se ove godine s Danteovog trga seli na Karolinu, brojni dječji koncerti i predstave, Rocktarata na Portarati, a na Forumu će Novu Godinu Pula dočekati uz  Nenu Belana, Fiumense i The Night Express.

Ovogodišnji program, 15. po redu, u prostorijama JU Pula Film Festivala danas su predstavili dogradonačelnik Fabrizio Radin, voditeljica gradskog Odsjeka za kulturu Lidija Musi, direktor regionalnog centra Istra generalnog sponzora Zagrebačke banke Valter Šarić te predstavnici sponzora Grupacije Puljanka i pulske Turističke zajednice.

Zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin izjavio je kako je i ovogodišnji "Prosinac u gradu" iznimno bogat te kako će svojom raznolikošću svakako uveseliti građane svih uzrasta.

Govoreći o samome programu, voditeljica Odsjeka za kulturu Grada Pule Lidija Musi kazala je kako će se do kraja prosinca građanima nuditi različiti programi, a ukupno je oko 150 događanja u sklopu "Prosinca u gradu", bez ostalih redovnih programa koji će se tih dana održavati. Spomenula je kako se ove godine Seasplash s Danteovog trga seli na Karolinu, zanimljivi će programi održavati na lokacijama Giardina, pulske tržnice, Portarate, Foruma, kao i Istarskog narodnog kazališta, Gradske čitaonice, Kina Valli te brojne galerije i šator na Portarati.

Ove će se godine u galerijskom prostoru Sveta srca, osim koncerta "Silvestrovo u svetim srcima", održati i koncert Tedija Spalata i Bruna Krajcara 19. prosinca. Klapa Teranke 16. prosinca na istom će mjestu proslaviti deset godina postojanja.

Puljani i njihovi gosti Novu godinu moći dočekati  na Forumu uz Nenu Belana, Fiumense i The Night Express, a organiziran će biti i svečani vatromet. Po cijelom gradu neće nedostajati koncerata raznih KUD-ova, zborova i Puhačkog orkestra te gastro-manifestacija i izbora najljepših izloga, dok će se na Rocktarati na Portarati pod šatorom svakodnevno održavati koncerti za ljubitelje rock'n'rolla.

Pulski će mališani u četvrtak 6. prosinca na Giardinima ostavljati jaslice i dočekati Svetog Nikolu koji stiže Veselim autobusom, a Djed Mraz će na motorima doći na tržnicu. Djeca će moći uživati u programima i predstavama privatnih vrtića (Patuljci pojma nemaju), Teatra Naranča (Pipova božićna želja), Čarobnjakovog šešira (Ako je zima nije lav) i mnogih drugih, a udruga Birikina na Giardinima od 6. do 15. prosinca organizira program animacije Patuljkograd.

Valter Šarić, direktor regionalnog centra Istra generalnog sponzora Zagrebačke banke, rekao je kako je "Prosinac u gradu" postala tradicionalna manifestacija kojoj se svi vesele te vjeruje kako dobra zabava neće izostati ni ove godine.

Cjelokupni program manifestacije "Prosinac u gradu" možete pronaći ovdje.