Novosti

30/11/2012

Otvoreno klizalište na Verudeli

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana povodom otvorenja klizališta na sportskim terenima Sportskog centra "Tivoli" na Verudeli u Puli, predstavnicima medija su se obratili Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule, Mario Peruško, ravnatelj Javne ustanove Pula Sport i Alen Maras direktor tvrtke Sporstki centar Tivoli d.o.o.
U uvodnoj riječi gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo da će se na Verudeli, koja je tradicionalno mjesto okupljanja stanovnika grada Pule kao zona sporta i rekreacije, uskoro dobiti još jedan sportski sadržaj. "Nakon već dokazanog velikog interesa koji su građani iskazali za klizanje tijekom gostovanja  hokejaških utakmica "Ice Fevera" u pulskoj Areni, otvaranje klizališta jednostavno je nešto na što smo ponosni upravo misleći na one najmlađe koji će u mjesecu prosincu imati i praznike te će tako moći kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme, u sportu i zabavi. Grad će svakako pomoći na nekoliko načina da se ovaj potencijal i mogućnost što više iskoristi te da bude dostupan svima. Tako će za vrijeme prosinca biti omogućen besplatan gradski prijevoz autobusnim linijama 2 i 3 za sve zainteresirane školske grupe uz prethodnu najavu," istaknuo je Miletić.
Na kraju se gradonačelnik zahvalio suradnicima na projektu, Mariju Perušku ispred Javne ustanove Pula Sport i timu suradnika Sportskog centra Tivoli d.o.o. "Nadam se da će ovaj projekt zaživjeti kao tradicija u Puli što sigurno ne bi bilo moguće bez zajedničke suradnje sa svim uključenim partnerima u ovom projektu. Svakako brinemo o našim najmlađima i to me najviše veseli jer znam da će uživati u klizanju, a Grad se pobrinuo da svako dijete bude i osigurano u slučaju nezgoda na ledu."

Peruško je naveo da će se Javna ustanova Pula Sport pobrinuti da maksimalno informiraju i animiraju osnovne i srednje škole ne bi li besplatno koristile jutarnje termine klizališta za sportske i rekreativne aktivnosti. "Pozivamo sve škole i sportske udruge da se odazovu pozivu te da iskoriste priliku da djeci priušte klizanje na ledu u Puli," uputio je poziv Peruško. Svakako je potrebno toplo se odjenuti a pogotovo se preporučaju zaštitne tople rukavice koje će štititi i od eventualnih padova na ledu. 

Ispred tima Sportskog centra Tivoli iz Pule, Alen Maras je zahvalio na suradnji sa Gradom Pulom i Javnom ustanovom Pula Sport, a posebno je izrazio veselje da im je ukazano povjerenje za jedan ovako važan projekt. "Mi smo relativno mlada tvrtka i raduje nas da ćemo imati priliku pokazati svu svoju snagu, rad i entuzijazam na ovom projektu. Naš tim i svi suradnici na projektu dati će sve od sebe da naši sugrađani ali i svi stanovnici Istre dođu u Pulu i uživaju na ledu na Verudeli," napomenuo je Maras.

Za posjetitelje klizališta u pripremi je zabavni program sa DJ-jem, živom glazbom, animatorima i učiteljima klizanja. Iznajmiti se može oprema na licu mjesta te u ponudi imaju 130 pari klizaljki. Zahvaljujući suradnji sa Klubom inline hokeja "Pula Inline" osigurat će se 2 instruktora za škole klizanje na ledu i hokeja. Na 450 metara kvadratnih prostora klizalište može prihvatiti maksimalno 100tinjak osoba. Cijene ulaznica jesu od ponedjeljka do četvrtka 5 kuna, a od petka do nedjelje 15 kuna. Najam klizaljki, ukoliko nemate svoju osobnu opremu, košta 10 kuna.

Svi zaljubljenici klizanja na ledu te oni koji će to tek postati moći će doći na pulski led radnim danom od 10 do 22 sata, a vikendom od 10 do 1 sat. U ponudi postoji i obiteljski paket koji za četveročlanu obitelj iznosi 50 kuna (uključuje najam klizaljki i ulaznicu).  

Klizalište će biti otvoreno do 28. veljače 2013. godine.