Novosti

03/12/2012

Završeno košarkaško prvenstvo srednjih škola u ženskoj konkurenciji

U Pattinaggiu je odigrana završnica prvenstva srednjih škola u košarci u ženskoj konkurenciji. U prvoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerili Tehnička i Medicinska. Od samog početka Medicinska je pokazala kvalitetniju igru, što se na kraju odrazilo i na rezultat. Koševima Tukić, Butković i Demirović Medicinska škola je u konačnici slavila rezultatom 32:6. U drugoj polufinalnoj utakmici prolaz u finale tražile su momčadi Ekonomske i Gimnazije. U prve dvije četvrtine rezultat je bio izjednačen, nakon čega su Gimnazijalke, stavivši u "višu brzinu", uvjerljivo svladale Ekonomistice rezultatom 33:17. Među Gimnazijalkama najzaslužnije za pobjedu bile su Iva Mikolić sa 15, Ela Barić sa 8 i Laura Krajcar sa 6 koševa, dok je za Ekonomsku sve koševe ubacila Luana Šterbej. U utakmici za treće mjesto Tehnička je na krilima Anje Bat, koja je ubacila 13 koševa, pobjedila Ekonomsku rezultatom 29:21.

Finalna utakmica odigrana je u borbenom ritmu između Medicinske i Gimnazije. Medicinska je tijekom čitavog susreta kontrolirala igru i držala nedostižnu koš razliku. U posljednjoj četvrtini Gimnazija je pokušala ozbiljnije zaprijetiti preko Laure Krajcar i Ele Barić, ali u završnici Medicinska je ipak slavila rezultatom 37:30. U momčadi Medicinske najzaslužnije za pobjedu bile su Tukić sa 8 i Butković sa 15 koševa, a ovom pobjedom Medicinska se drugu godinu za redom okrunila titulom pobjednika.



Medicinska - Gimnazija 37:30 (9:8, 8:6, 8:4, 12:12)

MEDICINSKA: Jusić, Tukić, Kobaš, Butković, Delić, Demirović, Hlubotcki, voditelj prof. Goran Jovanović.

GIMNAZIJA: Dominiković, Krajcar, Barić, Glavaš, Šipura, Roce, Kendić, Hadžić, Trbojević, Mikolić, voditelj prof. Marko Simić.



Rezultati:

Polufinala: Tehnička - Medicinska 6:32, Ekonomska - Gimnazija 17:33; za 3. mjesto: Tehnička - Ekonomska 29.21; finale: Medicinska - Gimnazija 37:30.

Strijelci: Ela Barić 37 koševa (Gimnazija), Anja Bat 30 koševa (Tehnička), Klaudija Tukić 29 koševa (Medicinska), Luana Šturbej 29 koševa (Ekonomska).