Novosti

05/12/2012

Prosinac na pulskoj tržnici

Danas je na konferenciji za medije održanoj na 1. katu pulske tržnice najavljen program za Prosinac na pulskoj tržnici.

Uvodnu riječ dao je Budimir Žižović koji je istaknuo kako se već tradicionalno u Puli u mjesecu prosincu održava nekoliko gastronomskih događanja, a ove godine će se u suradnji s Tržnicom d.o.o. Pula jedan od istih održati i na pulskoj tržnici.

Događaji objedinjeni pod nazivom "Prosinac u padeli" donose tradicionalnu fritaju na Portarati, veliku gradeladu također na Portarati i sljedeću subotu, 8. prosinca, na pulskoj tržnici "Maneštra kontra fažola".

Tako je ova subota posvećena grahu i maneštri, tradicionalnim jelima našega kraja. Jela će pripremati gastro tim Rock Caffeea, a porcija jela će biti ponuđena po prigodnih 10 kuna. Kako će jela biti u dva velika lonca, pobjednik između ova dva jela bit će ono čije se dno lonca najprije ugleda. Cijeli program bit će začinjen i glazbenim nastupom grupe Double Dose, a početak kuhanja se planira u 10 sati.

"Tržnica se i ove godine uključila u program "Prosinac u gradu" . Tako smo naše tradicionalne događaje koji se održavaju jednom mjesečno, organizirali za svaki vikend te će posjetitelji moći uživati u Mirisima i okusima Istre kao i u ekološkim proizvodima koji će se nuditi na Eko sajmu 15. prosinca," napomenuo je Renato Perc, direktor Tržnice d.o.o. Pula.

Vlado Orlić ispred agencije Avenue spomenuo je da će gradelada biti 24., velika fritaja 19., a sve počinje "Maneštrom kontra fažolom" 8. prosinca.

Na kraju je Žižović dodao kako je potrebno spomenuti aktivnosti Tržnice u stvaranju novih programa koji objedinjuju gastronomiju, prehranu, ekološke i autohtone istarske proizvode te time stvara novu ponudu za posjetitelje tržnice i grada Pule.