Novosti

10/12/2012

Skladbe Sergia Endriga ponovno zaživjele u Puli

Prošlog je petka u prostorijama pulske Zajednice Talijana održana promocija dvostrukog CD-a "1947. - Hommage Sergiju Endrigu", koji su zajedničkim snagama snimili brojni domaći glazbenici i umjetnici u čast rođenom Puljaninu, iznimnom pjesniku i kantautoru Sergiju Endrigu. Album je nazvan po pjesmi u kojoj Endrigo opisuje odlazak iz svog voljenog rodnog grada, a brojni Puljani koji su napunili Circolo jučer su pokazali kako njegov duh nije napustio grad te da i dalje živi u sjećanju građana.

Promocija albuma započela je pjesmom "Ci vole un fiore", koju su otpjevali članovi Zbora Zaro pod vodstvom Linde Milani, a uslijedio je nastup Tamare Obrovac, Franka Krajcara, Tatiane i Maura Giorgija, Livija Morosina, Bojana Šumonje, pulskih rep izvođača, zabavljača Cileta i mnogih drugih.

Projekt revitalizacije Endrigovih skladbi započeo je još 2007. godine, a njegovu su realizaciju zajednički poduprli Grad Pula, Istarska županija i producentski dvojac Edi Cukerić i Mauricio Ferlin. Dvostruki CD s Endrigovim skladbama snimljen je u 700 primjeraka, a na njemu se nalazi ukupno 30 pjesama u obradi najznačajnijih aktera istarske glazbene scene, što amatera, što profesionalnih glazbenika.