Novosti

19/12/2012

Blagdanski koncert Puhačkog orkestra Grada Pule i solista

U petak, 21. prosinca 2012. s početkom u 20,oo sati u INK - Gradskom kazalištu Pula nastupa Puhački orkestar grada Pule. Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj - u sklopu manifestacije Prosinac u gradu - izvođači svojoj publici, kao i uvijek dosad, poklanjaju. U organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula te pod pokroviteljstvom Grada Pule koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program uz gostovanje dvojice opernih solista iz Rijeke - Slavka Sekulića i Voljena Grpca. Dirigenti su Ante Dobronić i Branko Okmaca.

Orkestar je pripremio uvertiru opere Nabucco, valcer Gold und Silber, filmske teme iz Batmana i Children of Sanchez. Na eru swinga podsjetit će nas neprolazni Sing Sing Sing. Nadalje, tu su dvije napolitanske kancone i dvije operne arije, koje će izvesti tenor Voljen Grbac i bas Slavko Sekulić. Program zaokružuje skladba suvremenog japanskog autora Itarua Sakaia "The seventh Night of July" inspirirana legendom o neostvarivoj ljubavi.

Autori čija ćemo djela čuti su: Buongiovanni, De Curtis, Elfman, Lehà¡r, Mangione, Mozart, Prima, Prince, Rossini, Sakai, Verdi. Kroz program će nas voditi Gabrijela Peruško Pujas, a ulaz je slobodan.

Blagdanski koncert pulskih Puhača ima i humanitarnu dimenziju: u sklopu akcije "Jedna za druge" udruga "Naš san njihov osmijeh" imat će u štand u Kazalištu - od 19 sati te nakon koncerta - na kojem će se moći dati novčani prilog za njihove štićenike, a može se donirati i hrana i higijenske potrepštine. I jedna kuna može pomoći.