Novosti

21/12/2012

Grad Pula donira informatičku opremu

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u prisutnosti zamjenice Vere Radolović i gradskih pročelnika danas izvijestio je o ukupno 27 akata donesenih u u razdoblju od 7. do 20. prosinca ove godine.

Odlukom gradonačelnika odobreno je tradicionalno raspisivanje natječaja radi davanja u zakup četiri nove lokacije za prodaju blagdanskog cvijeća i svijeća, a donesena je i odluka kojom se, u svrhu poticanja turistističkih djelatnosti u vrijeme blagdana, radno vrijeme ugostiteljskih objekata u novogodišnjoj noći produžuje do 5,00 ujutro.

Grad je aktom donirao dio svoje informatičke opreme pripremljene za rashodovanje ustanovama i udrugama koje su se svojim zahtjevima obratile za pomoć.  Radi se o Gimnaziji Pula, Osnovnoj školi Centar, Općoj bolnici Pula, Plivačkom savezu Istarske županije, Vijeću bošnjačke nacionalne manjine Grada Pule, Klubu 1. bojne 119. brigade, Udruzi Casoni Vecchi i Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika-Podružnici Pula.

Predstavljeno je i izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za mjesec studeni 2012. godine, a sredstva su dodijeljena sljedećim udrugama i ustanovama: Produkciji Libertas d.o.o. Zagreb u svrhu sufinanciranja realizacije filmskog projekta "Vukovar" redatelja Veljka Bulajića te Domu za djecu i mlađe punoljetne osobe Pula u svrhu sufinanciranja projekta pod nazivom "Pulska božićna želja".Donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o organiziranju naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima kojom se građanima omogućuje pristupačnija kupnja mjesečnih karti pa se umjesto Karoline na kojoj se vrše radovi, odobrava lokacija na području Veslačkog kluba.