Novosti

24/12/2012

Gradonačelnik Pule posjetio prihvatilište za beskućnike

Gradonačelnik Pule Boris Miletić posjetio je danas pulsko prihvatilište za beskućnike, noseći sa sobom skromni dar kojim im je, barem donekle, život u prihvatilištu nastojao učiniti vedrijim. Naime, vozeći se u atuomobilu i slušajući radio Pulu, gradonačelnik je čuo kako im stara glazbena linija više ne radi te im odlučio pokloniti novu.

"U ovo blagdansko vrijeme svakako se treba prisjetiti onih kojima je pomoć najpotrebnija i od srca se ovim putem zahvaljujem Crvenom križu, brojnim volonterima i udrugama koje uz Grad pomažu rad prihvatilišta", kazao je Miletić, najavivši skoro otvaranje pučke kuhinje u Puli.

Gradonačelnik je pogledao i album sa slikama korisnika koji su uredili prihvatilište, upoznavši se tako s njihovim radom. Korisnici prihvatilišta tako su nedavno od recikliranog materijala izrađivali razne predmete koje sada prodaju na Božićnom sajmu kreativnosti, a uz ručni rad beskućnici uređuju vrt, skupljaju drva za ogrjev, a bave se i rekreacijom.

Korisnici pulskog prihvatilišta za beskućnike, kojih trenutno ima 11, zahvalili su gradonačelniku i volonterima, zahvaljujući kojima blagdanske dane mogu provesti u toplom domu, s krovom nad glavom

Na kraju današnjeg druženja korisnici prihvatilišta su u znak zahvalnosti odsvirali i otpjevali gradonačelniku jednu božićnu pjesmu.