Novosti

28/12/2012

Čitaonica kluba umirovljenika proslavila 6. rođendan

Dodjelom priznanja za uspješno završen informatički tečaj za umirovljenike pulska Čitaonica kluba umirovljenika danas je proslavila svoj 6. rođendan. Na prigodnoj proslavi okupljene je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nela Načinović, koja se u govoru osvrnula na začetak Čitaonice kluba umirovljenika Pula otvorene u prosincu 2006. godine s ciljem pružanja novog oblika provođenja slobodnog vremena osobama treće životne dobi, a tad je započeo i program informatičkog opismenjavanja za osobe treće životne dobi koji je dosad završilo stotinjak korisnika.

Načinović je navela kako je od početka 2007. godine do danas u Čitaonicu bilo upisano čak 2.314 članova, a ove je godine svoje članstvo obnovilo njih 897. "Samo u ovoj godini Čitaonica je zabilježila preko 45 tisuća posjetitelja što znači da ju dnevno posjeti i do 150 ljudi", istaknula je Načinović, dodavši kako je samo ove godine organizirano čak 87 aktivnosti.

Korisnicima knjižnice na raspolaganju su dnevne novine, tjednici, časopisi, priručna biblioteka, društvene igre, Internet i brojni drugi sadržaji usmjereni prema interesima starije dobi te da se u knjižnici redovito organiziraju brojne radionice, zdravstvena savjetovanja, predavanja, glazbeni programi, predstavljanja knjiga te ostali sadržaji.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je važnost knjižnice kao mjesta okupljanja umirovljenika te zahvalio bivšem gradonačelniku Valteru Drandiću i njegovoj zamjenici Vesni Petrović na inicijativi za otvaranjem Čitaonice. "Iznimno mi je drago što ovaj prostor danas u Puli živi punim plućima jer kao Grad zaista činimo sve kako bi našim umirovljenicima olakšali život i pružili dodatne sadržaje", kazao je Miletić.

Za dobru atmosferu na proslavi pobrinuli su se članovi Čitaonice Ljubo Milović na sintesajzeru i Zoran Milošević kao vokal, a na kraju rođendanskog slavlja osim prigodne torte, podijeljene su i potvrde polaznicima informatičkog tečaja u knjižnici za uspješno pohađanje tečaja i stjecanja osnovnih informatičkih znanja.