Novosti

31/12/2012

Grad Pula stambeno zbrinjava invalide Domovinskog rata

Na svečanosti povodom obilježvanja 20. obljetnice pulske Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata HVIDR-e gradonačelnik Pule Boris Miletić najavio je kako je Grad Pula osigurao zemljište za gradnju stanova invalidima Domovinskog rada, a pregovara i o dodjeli stanova u Šijani, čime će Pula postati drugi grad u Hrvatskoj koji je zbrinuo svoje ratne invalide. Svečanost se održala proteklog petka u Domu hrvatskih branitelja, a tom su prilikom zaslužnim pojedincima i tvrtkama dodijeljene zahvalnice i plakete, pri čemu je posebna plaketa uručena pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću za poseban i osobni doprinos radu pulske HVIDR-e.

Svečanost je započela hrvatskom himnom nakon čega je minutom šutnje odana počast svim stradalim braniteljima. Predsjednik pulske podružnice HVIDR-e Ivica Lerotić zahvalio je pulskom gradonačelniku Boris Miletiću na rješavanju problematike stambenog zbrinjavanja ratnih invalida, istaknuvši neizmjernu zaslugu Grada Pule u očuvanju dostojanstva, mira i slobode domovine i njezinih stanovnika.

Ovom su prilikom uručene i zahvalnice utemeljiteljima udruge Josipu Diru, Jaku Baraću i Zdenku Požgainu kao i pulskim tvrtakama Herculanei, Pulaparkingu, Vodovodu Pula, Plinari, Puljanki, Elektroistri, Novim istarskim knjižarama te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Plakete su dodijeljene i Istarskoj županiji, Gradu Puli, općinama Fažana, Medulin i Ližnjan.