Novosti

03/01/2013

Izvrsni studenti potpisali ugovore o dodjeli gradskih stipendija

U Komunalnoj palači danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija za izvrsne studente kojemu su, osim studenata koji su svojim uspjehom stekli pravo na stipendiju Grada, prisustvovali pulski gradonačelnik Boris Miletić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić.
Gradonačelnik Boris Miletić čestitao je studentima na dobivenim stipendijama, poručio je da su učenje i ulaganje u sebe najvažniji te je svima zaželio puno uspjeha u daljnjem studiranju. Također je istaknuo da je Grad Pula povećanim brojem stipendija htio obuhvatiti i odati zasluženo priznanje što više izvrsnih studenata koji će jednog dana krojiti budućnost Pule.
Upravni odjel za društvene djelatnosti je po provedenom postupku utvrdio prijedlog Liste za dodjelu stipendija temeljem dostavljene dokumentacije i Kriterija za dodjelu stipendija. Temeljem Prijedloga liste donijeta je Odluka za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2012./2013. za 240 stipendija i to: 42 stipendija za prvu godinu studija i 198 stipendije na višim godinama studija, dok je na natječaj zaprimljeno 276 zamolbi. Najniži iznos stipendije je 320,00 kune mjesečno, a najviši 680,00 kuna mjesečno.