Novosti

18/01/2013

Grad unaprjeđuje gospodarenje energijom

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski je gradonačelnik Boris Miletić u prisutnosti pročelnika gradskih upravnih odjela, predstavio 13 akata donesenih u razdoblju od 01. do 17. siječnja 2013.

Grad Pula ustupio je na uporabu nekretnine na području Mjesnog odbora Košarkaškom klubu Stoja i to bez naknade na vremenski rok od pet godina, ocijenivši da se radi o djelatnosti od općeg društvenog interesa jer navedeni prostori omogućavaju mladima Pule bavljenje sportom i održavanje treninga.

Aktom gradonačelnika osnovan je tim energetske efikasnosti unutar Grada Pule koji broji devet članova, a voditeljicom tima proglašena je Minja Savović. Ovaj tim brinut će se za provođenje mjera smanjenja potrošnje električne energije unutar svih javnih ustanova, trgovačkih društava i nekretnina u vlasništvu Grada. 

Radi daljnje izgradnje i finalizacije radova na pulskoj zaobilaznici, Grad Pula je kupio nekretninu koja je bila u vlasništvu trgovačkog društva Velekem.

Osim nedavno odobrenog produženja radnog vremena caffe bara Uliks, Grad Pula odlučio je produžiti i radno vrijeme novotvorenog kafića na Giardinima "Glam" do 2 sata ujutro u razdoblju od 17. siječnja do 31. ožujka 2013. Svaki četvrtak, petak i subotu građani će moći uživati u tematskim zabavama nakon noćnih filmskih premijera u Kinu Valli.