Novosti

21/01/2013

Odigrano gradsko prvenstvo osnovnih škola u šahu - Veruda i Vidikovac najbolji

Nakon zimske stanke nastavlja se sa školskim prvenstvima osnovnih škola. Proteklog vikenda u organizaciji Saveza sportova Grada Pule u prostorijama Šahovskog kluba "Pula" odigrano je prvenstvo osnovnih škola u šahu. Na ovogodišnjem izdanju sudjelovale su sljedeće osnovne škole: Šijana, Vidikovac, Monte Zaro, Veruda, Tone Peruška, Kaštanjer, Centar i Veli Vrh. U muškoj konkurenciji sudjelovalo je 34 učenika iz osam osnovnih škola, a u ženskoj se konkurenciji natjecalo 8 učenica iz tri osnovne škole, što predstavlja bolji odaziv u odnosu na prošlogodišnje izdanje prvenstva.

Momčadsko natjecanje u muškoj konkurenciji odigrano je po "Švicarskom sistemu" u pet kola, dok se u ženskoj konkurenciji, zbog manjeg odaziva, primjenio "dvokružni sistem" natjecanja. U momčadskom natjecanju za dječake najboljom se pokazala Veruda koja je sa stopostotnim učinkom od pet pobjeda bila bolja od drugoplasiranog Vidikovca. Za sastav Verude nastupili su: Rajković Frano, Rački Bojan, Pahljina Marko, Pahljina Ivo i Kupus Denis, dok su za Vidikovac igrali: Žufić Toni, Kocijančić Benjamin, Hristovski Adrian i Trogrančić Tomislav. U ženskoj konkurenciji najuspiješnije bile su učenice Vidikovca koje su nastupile u sljedećem sastavu: Ivanov Ana-Maria, Kalebić Dea i Knežević Leonora. Za drugoplasirani Monte Zaro nastupile su Madunić Marina, Smoljan Monika i Pranjković Lucija, dok su za Šijanu, koja je završila na trećem mjestu, igrale Ostojić Petra i Berc Simona.

POREDAK (bodovi):

U muškoj konkurenciji: Veruda 16, Vidikovac 13, Monte Zaro 11, Centar 11, Tone Peruška 10,5, Kaštanjer 7, Veli Vrh 6 i Šijana 5,5.

U ženskoj konkurenciji: Vidikovac 7, Monte Zaro 2,5 i Šijana 1,5.