Novosti

21/01/2013

I ove godine bogata kazališna sezona INK-a

U Istarskom narodnom kazalištu u subotu ujutro, 19. siječnja, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena zimsko-proljetna kazališna sezona u Puli. Sezona nudi svim građanima dvije premijere, dvanaest gostovanja i jedan koncert.

Premijerni naslovi jesu "Glorija" Ranka Marinkovića u režiji Damira Zlatara Freya i Mà¼llerova drama "Germanija smrt u Berlinu" pod redateljskom palicom Ivice Buljana.

Među mnogobrojnim gostujućim predstavama ističu se Euripidova "Medeja" nastala u koprodukciji HNK-a u Zagrebu, Dubrovačkih ljetnih igara i Pandur.Theatersa; produkcija HNK-a u Šibeniku "Pir malograđana"  te predstava "Mrzim istinu!" nastala po tekstu Olivera Frljića koja, s ukupno 23 odličja, glasi za najnagrađivaniju hrvatsku predstavu.

Spomenuti koncert održati će Nizozemski nacionalni Studentski orkestar sa Esther Yoo kao glavnom solisticom.

Osim bogatog sezonskog programa, na konferenciji su najavljene i dvije predstave koje nisu uvrštene u program pretplate, a to su najizvođenija hrvatska predstava "Stilske vježbe" koja će se održati u INK-u u srijedu, 23. siječnja u 20,00 sati i Frljićeva "Gospođa ministarka" koja će se izvesti u ponedjeljak, 28. siječnja.

Upis pretplate za najavljenu sezonu vršit će se na blagajni Kazališta od 21. do 31. siječnja, i to svakim radnim danom od 9 do 14 sati. Sve daljnje informacije o predstavama, programu i mogućnosti pretplate možete pronaći na web stranicama INK-a.