Novosti

23/01/2013

Međunarodni projekt osnovnoškolaca "Upoznajmo se"¦Brodovi prijateljstva"

Osamnaest učenika OŠ Stoja i četiri voditeljice sudjelovat će u međunarodnom projektu "Upoznajmo se"¦Brodovi prijateljstva". Ovaj projekt započeo je prošle školske godine u suradnji sa slovenskom OŠ Heroja Janeza Hribarja, a tema ovogodišnjeg projekta je JEZICI NAS SPAJAJU.Projekt će se realizirati kroz mnoštvo radionica koje će se održavati u obje škole, a učenici će se upoznati i sa lokalnim prirodnim i kulturnim znamenitostima okolice Pule i Starog trga pri Ložu.

U prvoj fazi projekta učenici OŠ Stoja boravit će kod svojih vršnjaka iz Starog trga pri Ložu u Republici Sloveniji u razdoblju od 22.01.2013. do 26.01.2013., dok će u drugoj fazi projekta učenici OŠ Stoja biti domaćini učenicima iz Republike Slovenije u razdoblju od 14.05.2013. do 18.05.2013.

Kao najvažnije ciljeve ovog projekta treba istaknuti: razvijanje kod učenika želje za upoznavanjem i druženjem s vršnjacima drugih naroda Europske unije i na taj način pridružiti se motu "Europa bez granica", a ujedno i promovirati različite geografske, povijesne i kulturne vrijednosti grada Pule, Istarske županije i Republike Hrvatske te razviti komunikaciju i međusobnu povezanost učenika kroz zajednički rad, stjecanje novih znanja, vještina i iskustava. Isto tako važan cilj je i upoznavanje učenika i učitelja sa sličnostima i razlikama školskog sustava, kao i sa životom i radom u školama.Ovaj projekt podržali su Grad Pula i Istarska županija.