Novosti

24/01/2013

Vidikovac obranio naslov prvaka

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule, ovog je tjedna završeno košarkaško prvenstvo za učenice osnovnih škola. Na ovogodišnjem izdanju prvenstva sudjelovale su četiri pulske osnovne škole: Centar, Kaštanjer, Vidikovac i Šijana. Nakon tri odigrana kola na prvome mjestu završio je Vidikovac drugu godinu uzastopno. U posljednjem kolu prvenstva koje je odigrano u srijedu, izabranice prof. Salje Sijarića (Vidikovac) svladale su Šijanu rezultatom 21:9. U redovima Vidikovca najviše su se istaknule Mišić sa 7, te Antić i Babić sa po 6 koševa, dok je na drugoj strani, u redovima Šijane, najraspoloženija bila Šupuk s ukupno 5 koševa. Napomenimo još kako je Vidikovac ovogodišnje izdanje prvenstva završio stopostotno, pobjedivši Kaštanjer i Centar u prva dva kola.

U posljednjoj utakmici trećeg kola Kaštanjer i Centar direktno su odlučivali o drugome mjestu i prolazu na županijsko prvenstvo. Učenice Kaštanjera su odličnom igrom držale konce u svojim rukama te u konačnici svladale Centar rezultatom 21:15. U momčadi Kaštanjera najviše su se iskazale Kajtazi sa 9, Cingel sa 6 i Bekvalac sa 5 koševa, dok je na drugoj strani Košta ubacila 9 koševa za Centar.       

Dvije najbolje plasirane ekipe, Vidikovac i Kaštanjer, izborile su pravo nastupa na županijskom prvenstvu.

Rezultati:

Šijana - Vidikovac 9:21 (2:5, 1:8, 0:2, 6:6)

Centar - Kaštanjer 15:21 (2:7, 4:8, 2:4, 7:2)

Poredak: Vidikovac, Kaštanjer, Centar, Šijana.

Sastavi:

Vidikovac: Babić, Mesić, Sokolić, Antolović, Mišić, Antić, Doblanović.

Kaštanjer: Cingel, Kajtazi, Grabar Ristić, Bekvalac, Pavlović, Bolković, Zečević, Šimunović, Maksimović, Ivančić, Paulović.

Centar: Vareško, Lozančić, Duni, Pekica, Košta.

Šijana: Fanet, Rac, Jurić, Reka, Kelava, Skitarević, Škabić, Šupuk, Vozila, Jurković,Halilović, Krupljan.