Novosti

25/01/2013

Veli Vrh i Veruda na čelu skupina

U dvorani osnovne škole Veli Vrh odigrano je posljednje, 3. kolo odbojkaškog prvenstva grada Pule u ženskoj konkurenciji. Posljednje kolo donijelo je nekoliko zanimljivih utakmica koje su neposredno odlučivale o prolasku u završnicu prvenstva. Tako su se u skupini A susreli Veli Vrh i Vidikovac, a pobjednik dvoboja odlučivao je o prvome mjestu u skupini. Iako se Vidikovac pokazao kao čvrsta momčad tijekom prvenstva u dvoboju sa Velovršanima nije imao nikakve šanse. Naime, Veli Vrh je na krilima Ivone Dorić i Leticije Rovis dominirao čitavu utakmicu i u konačnici slavio rezultatom 2:0 (25:19, 25:19). U preostaloj utakmici skupine A, Šijana je uz veliki doprinos Anamarije Škuflić svladala Centar 2:0 (25:12, 25:18) i time zauzela treće mjesto u skupini.

U skupini B momčad Verude uvjerljivom je pobjedom nad ekipom Tone Peruška od 2:0 (25:7, 25:6) potvrdila prvo mjesto u skupini, a najraspoloženije igračice u Verudi bile su Martina Petrić i Ana Antolović. Posljednji dvoboj po skupinama, onaj između Stoje i Kaštanjera, ujedno je i odlučivao o drugom mjestu u skupini B. Iako je Stoja bila bolja u prvome setu, drugi set pripao je Kaštanjeru te se o pobjedniku odlučivalo igranjem trećeg seta. U konačnici, Kaštanjer je odličnom igrom Carle Cukon i Emily Anđelković pobjedio Stoju 2:1 (22:25, 25:18, 15:6) i time izborio završnicu prvenstva kao drugoplasirana momčad skupine B.

Završnica prvenstva ponuditi će polufinalne dvoboje između Velog Vrha i Kaštanjera te Vidikovca i Verude. Pobjednici polufinalnih dvoboja odmjeriti će snage za prvo mjesto dok će poraženi u polufinalu igrati za treće mjesto u prvenstvu. Završnica je na rasporedu u 31. siječnja u dvorani OŠ Veli Vrh s početkom u 14h.

Poredak po skupinama:

Skupina A: Veli Vrh 6, Vidikovac 5, Šijana 4, Centar 3.

Skupina B: Veruda 6, Kaštanjer 5, Tone Peruška 4, Stoja 3.