Novosti

28/01/2013

Odigrani kvalifikacijski susreti srednjih škola u malom nogometu

Proteklog vikenda na parketu dvorane Doma sportova "Mate Parlov" započelo je gradsko prvenstvo srednjih škola u malom nogometu. Ovogodišnje izdanje broji 12 ekipa podjeljenih u četiri skupine. Nakon završetka kvalifikacijskog djela i odigranih 12 utakmica poznati su četvrtfinalisti natjecanja. Kvalifikacijski susreti ponudili su 91 pogodak, a najučinkovitiji bili su igrači Ekonomske II koji su ukupno 18 puta zatresli mreže protivnika i time osigurali prolaz u četvrtfinale kao prva momčad skupine C. Na drugom mjestu najučinkovitijih ekipa našla se Tehnička I sa ukupno 14 zgoditaka uglavnom postignutih u utakmici protiv druge momčadi Gimnazije (13:1). Prva momčad Gimnazije je uvjerljivim pobjedama protiv Talijanske i Tehničke II osigurala prvo mjesto u skupini A, dok je Medicinska jednim remijem i visokom pobjedom nad prvom momčadi Ekonomske (8:1) izborila četvrtfinale kao lider skupine D.

U najzanimljivije utakmice kvalifikacijskog djela zasigurno ulazi utakmica odigrana između prve momčadi Tehničke i Industrijsko-obrtničke. Vrlo čvrsta i neizvjesna utakmica u kojoj je čitavo vrijeme Tehnička I vodila minimalnom prednošću od 1:0, u završnici je golom Reke za Industrijsko-obrtničku, umalo pomutila planove Tehničarima. Srećom, Tehnička I proradila je u drugoj utakmici kada je sa šest golova Pamića te po dva gola Veraka, Jelenića i Starčića pobjedila Gimnaziju II visokim rezultatom 13:1, a počasni pogodak za drugu momčad Gimnazije zabio je Gusić. U drugoj najvišoj pobjedi kvalifikacijskog djela prvenstva sudjelovali su igrači Ekonomske II i Strukovne. U utakmici koja je od samog početka bila na strani Ekonomske II u konačnici je završila rezultatom 13:2 u korist Ekonomske, a najefikasniji strijelci za Ekonomsku bili su Vošten sa pet te Dadić sa 3 postignuta gola.

Najveći favoriti za ulazak u polufinale zasigurno su prva momčad Tehničke i Gimnazije te druga momčad Ekonomske. Na vrhu liste strijelaca trenutno se nalaze Vošten (Ekonomska II) i Pamić (Tehnička I) sa po sedam zgoditaka, a slijede ih Stojčević (Medicinska) sa šest te Dadić (Ekonomska II) sa 4 postignuta gola. Susreti četvrtfinala odigrati će se u subotu (02. veljače), dok su polufinala, utakmica za treće mjesto i finale na rasporedu u nedjelju (03. veljače) s početkom u 14h u dvorani Doma sportova "Mate Parlov".

Rezultati

Skupina A: Gimnazija I. - Talijanska 4:1, Tehnička II. - Talijanska 4:3, Gimnazija I. - Tehnička II. 5:2; Skupina B: Tehnička I. - Industrijsko-obrtnička 1:1, Gimnazija II. - Industrijsko-obrtnička 2:6, Tehnička I. - Gimnazija II. 13:1; Skupina C: ŠTUT I. - Strukovna 6:0, Ekonomska II. - Strukovna 13:2, ŠTUT I. - Ekonomska II. 0:5; Skupina D: Ekonomska I. - Medicinska 1:8, ŠTUT II. - Medicinska 3:3, Ekonomska I. - ŠTUT II. 1:7.

Parovi četvrtfinala

Parovi četvrtfinala (02. veljače, subota): Gimnazija I. - ŠTUT II. (14), Tehnička II. - Medicinska (14.40), Tehnička I. - ŠTUT I. (15.20), Industrijsko-obrtnička - Ekonomska II. (15.55).