Novosti

31/01/2013

Izložba medijske zbirke INK-a

U ponedjeljak 4. veljače 2013. godine s početkom u 18.00 sati u galeriji Vincent iz Kastva u prostorima Istarskog narodnog kazališta održat će se prezentacija projekta "Medijska zbirka premijernih naslova INK u tisku 1994-2004".

Riječ je o izložbi koja je rezultat zajedničkog projekta Istarskog narodnog kazališta i preddiplomskog sveučilišnog studija Kultura i turizam Odjela za ekonomiju i turizam dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Naime, pod mentorstvom asistentice Tijane Vukić Stjelja, studenti druge godine studija su u okviru obveznog kolegija Odnosi s medijima tijekom zimskoga semestra ak. g. 2012/13. obavili praktični oblik nastave čiji je ishod bio stjecanje kompetencija tematskog znanstvenog istraživanja arhive, odnosno prikupljanja podataka, usustavljivanja, interpretacije, evaluacije i njihove prezentacije.

Medijsku zbirku ukupno čini 95 članaka, a studenti će na prezentaciji projekta izložiti 10 premijernih naslova o kojima se u tisku najviše pisalo u spomenutom razdoblju.