Novosti

31/01/2013

Šijana i Veruda uvjerljivo najbolji

U dvorani OŠ Veli Vrh završeno je stolnotenisko prvenstvo za učenike i učenice osnovnih škola. U muškoj konkurenciji natjecalo se osam škola: Kaštanjer, Šijana Veli Vrh, Veruda, Vidikovac, Monte Zaro, Centar i Tone Peruška podjeljenih u dvije skupine, a učenici su se natjecali u dvije discipline: ekipno i pojedinačno. U finalu ekipnog natjecanja snage su odmjerili ekipa Verude u sastavu: Manuel Matošević, Rene Depetre, Grgur Višić i Branimir Jurišić (rezerva) te momčad Kaštanjera za kojeg su nastupili: Viktor Medakov, Tomislav Okmažić, Andrea i Matija Milohanović te David Ivanek (rezerva). Finalni susret ponudio je neizvjesnost do samoga kraja kada je Veruda na krilima Manuela Matoševića svladala Kaštanjer rezultatom 3:2. U utakmici za treće mjesto Vidikovac je pobjedio Centar 3:1.

Zanimljivost turnira bila je da su finalisti proizašli iz iste skupine. Naime, Kaštanjer je kao drugoplasirana momčad skupine A iznenadila Vidikovac u polufinalu pobjedivši 3:2, dok su Verudeži očekivano slavili nad ekipom Centra 3:0. U pojedinačnom natjecanju učenik Manuel Matošević iz Verude osvojio je prvo mjesto pobjedivši u finalu Davida Ivaneka iz OŠ Kaštanjer rezultatom 3:0. Treće mjesto pripalo je učeniku Centra Dorianu Kuzmiću koji je sa 3:1 svladao Andrea Milohanovića iz Kaštanjera.

"Nastupilo je 8 ekipa, odnosno 39 igrača što je zadovoljavajuće. Kvaliteta možda nije bila na razini nekadašnjih prvenstava, ali moglo se vidjeti dosta "klinaca" koji garantiraju da će u budućnosti biti više kvalitetnih igrača na školskom natjecanju" prokomentirao je koordinator solnoteniskog natjecanja Kristijan Cinkopan.

U ženskoj konkurenciji natjecalo se šest ekipa odnosno 24 natjecatelja podjeljenih u dvije skupine. U polufinalnim dvobojima Vidikovac je pobjedio Monte Zaro, dok je Šijana dobila Kaštanjer, a oba susreta završila su rezultatom 3:1. U finalnom susretu Šijana je u sastavu Tadea Halilović, Nelly Božić, Gabriela Bilić, Meri Skitarević i Maja Noemi Kordić svladala Vidikovac za kojeg su nastupale Lora Stern Racan, Ana Liović i Ivana Babić rezultatom 3:1, dok je treće mjesto pripalo Kaštanjeru koji je uvjerljivo rezultatom od 3:0 svladao Monte Zaro.

U pojedinačnom natjecanju Lora Racan Stern iz Vidikovca i Ivona Brkljača iz Kaštanjera susrele su se u prvom polufinalnom susretu, dok su u drugom polufinalu snage odmjerile najbolja igračica turnira Tadea Halilović iz Šijane i Nola Kliček iz Kaštanjera. Titula prvaka pripala je Tadei Halilović (Šijana) koja je uvjerljivo došla do finala, a u finalu joj je Lora Stern Racan (Vidikovac) predala utakmicu bez borbe zbog bolesti. Treće mjesto osvojila je Nola Kliček (Kaštanjer) pobijedivši Ivonu Brkljača 3-0.

"Kao i kod učenika i kod učenica su u finale ušle ekipe koje imaju po jednu dobru igračicu te dvije solidne. Možda je najzanimljivija ekipa OŠ Kaštanjer koja ima tri učenice 4. razreda pred kojima je nesumljivo još puno turnira i trofeja" rekao je nakon turnira koordinator natjecanja.