Novosti

01/02/2013

Revija na ledu zagrebačkog "Medveščaka" na pulskom klizalištu

U subotu, 2. veljače 2013. godine, pulsko klizalište "Tivoli" na Verudeli ugostit će članove Klizačko-koturaljkaškog kluba "Medveščak" iz Zagreba koji će pulskoj publici predstaviti svu ljepotu umjetničkog klizanja.

Zagrebački klub "Medveščak" najstariji je (1961.) i najpoznatiji klizački klub u Hrvatskoj iz kojeg su potekla mnoga slavna klizačka imena, a u Puli će svoje vještine prikazati klizači/ce, među kojima i hrvatski reprezentativci u ovom sportu, poput Eme Lipovšćak (seniorka), Petra Cetinića (junior), Lane Petranović (juniorka) i Lare Krizmanić (juniorka). Gostima iz Zagreba pridružit će se i mlađi članovi pulskog Koturaljkaškog kluba "Uljanik".

Umjetničko klizanje je sportska disciplina koja objedinjuje akrobacije, balet, gimnastiku, ples i brzinu, a krasi je iznimna gracioznost izvedbi elemenata uz glazbu podlogu. Program počinje u 15.00 sati i trajat će oko sat vremena, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Posebni gosti klizališta "Tivoli" u subotu su Dražen Turina - Šajeta i Kristijan Nemet koji će u jutarnjim satima, prije početka revije na ledu, izravnim prijenosom emisije Radio Pule "ŠajEter" javljati u eter događanja sa leda. U nedjelju pak, 3. veljače 2013. godine, za posebnu animaciju djece i odraslih na klizalištu pobrinut će se Udruga Birikina iz Pule. Klizalište "Tivoli" bit će otvoreno od 10.00 do 22.00 sata te osim za vrijeme trajanja revijalnog umjetničkog klizanja, posjetitelji mogu klizati i uživati u čarima rekreacije na ledu.