Novosti

05/02/2013

Medicinari požrtvovno do naslova

Proteklog je vikenda u dvorani Doma sportova Mate Parlov završilo ovogodišnje izdanje malonogometnog prvenstva srednjih škola koje je okupilo 12 momčadi. U vrlo jakoj konkurenciji u finalnom susretu snage su odmjerile, pomalo neočekivano, ekipa Medicinske škole i druga momčad Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, a pobjednik se tražio nakon izvođenja šesteraca. Iako je ŠTUT II stigao do vodstva već u početnim minutama utakmice te u jednom trenutku vodio rezultatom 3:1, Medicinari se nisu dali impresionirati te su sa dva pogotka svog ponajboljeg igrača Martina Stojčevića izjednačili rezultat na 3:3 čime je i završen regularni dio utakmice.Tijekom izvođenja kaznenih udaraca, poput pravog lidera momčadi, na gol Medicinske stao je Martin Stojčević koji je obranom dvaju šesteraca donio pobjedu Medicinskoj. U redovima aktualnih prvaka uz Martina Stojčevića najraspoloženiji bili su David Mataja i Dino Vukmirović, dok su za ŠTUT II najbolje odigrali Marko Camlić, Nikola Gavrić, Nikola Badrov i Domagoj-Max Jereb, a na gol je u finalnoj utakmici, zbog povrede golmana, stao igrač Kenan Hadžić.

U utakmici za treće mjesto sastali su se druga momčad Ekonomske i prva momčad ŠTUT-a. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 2:2, a nakon izvođenja šesteraca Ekonomisti su izborili pobjedu rezultatom 6:5. U momčadi ŠTUT-a I najbolji igrači bili su Edi Ljubas, Sebastijan Jokić i Safet Ahmeti dok su za Ekonomiste već standardno nositelji igre bili Viktor Vošten i Robert Dadić.

Neposredno prije finalne utakmice i utakmice za treće mjesto odigrani su polufinalni susreti. U prvome polufinalnom susretu sastale su se međusobno momčadi ŠTUT-a, a druga momčad izborila je finale pobjedom od 5:3 nad svojim školskim kolegama. Drugo polufinale između Ekonomske i Medicinske završilo je rezultatom 1:1, a Medicinska je izborila finale nakon dvije briljantne obrane prethodno spomenutog igrača Martina Stojčevića. Spomenimo da su obje momčadi iz finala, ŠTUT II i Medicinska, izborile pravo nastupa na županijskom prvenstvu srednjih škola u malom nogometu koje će se održati sredinom ožujka u Bujama.

Najbolji srijelac ovogodišnjeg prvenstva je i ujedno ponajbolji igrač Medicinske Martin Stojčević sa 11 postignutih golova, a slijede ga Viktor Vošten (Ekonomska II) sa 10 te Robert Dadić (Ekonomska II) i Safet Ahmeti (ŠTUT I) sa 7 zgoditaka.

FINALE: ŠTUT II - Medicinska 3:3 (5:6 nakon šesteraca)

ŠTUT II: Ostović, Makić, Urošević, Peloža, Camlić, Gavrić, Raković, Badrov, Jereb, Hadžić i voditelj momčadi prof. Siniša Ivanović.

MEDICINSKA: Studen, Vuković, Vukmirović, Stojčević, Ljevar, Lović, Borić, Žgomba, Balen, Leški, Mataja, Škaro i voditelji momčadi profesori Ivan Žagar i Goran Jovanović.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO: ŠTUT I - Ekonomska II 2:2 (4:5 nakon šesteraca)

ŠTUT I: Cindrić, Canovski, Ljubas, Jokić, Ahmeti, Knežević, Agaj, Štefančić, Barišić, Softić, Borić, Kruškić i voditelj momčadi prof. Siniša Ivanković.

EKONOMSKA II: Ruba, Cicvarić, Vošten, Bilić, Nišević, Žepina, Cukon, Dadić, Brgić i voditelj momčadi prof. Igor Prenc.