Novosti

06/02/2013

Još jedna uspješna godina Kina Valli

2012. godina bila je izuzetno uspješna za pulsko Kino Valli sa više od 78 000 posjetitelja, a najgledaniji film je bio Sumrak saga: Praskozorje sa preko 5000 gledatelja. Kino je proširilo i svoj program, tako da su gledatelji svakog tjedna mogli uživati u komercijalnim, nezavisnim, dječjim filmovima i dokumentarcima, a organizirane su i retrospektive istaknutih autora i ciklusi manje poznatih kinematografija. Nastavljeno je i sa prikazivanjem opera iz New Yorka koje su se subotom uživo prenosile na velikom platnu pulskog kina iz Metropolitan Opere.

2012. godinu obilježili su brojni filmovi lokalnih autora ili lokalnih tema: Pulska vezaZorana Mikletića, Monte Paradiso 20Vibora Juhasa, Život s gospomEdija Benčića, Jazz ApartmentsBilajne Čakić Veselić i Tomislava Lovre Pavleke, Godine za pamćenjeHrvoja Juvančića, Voda u pustinjiVelimira Rodića, Voda misterij životaRoberta Bezbradice i Mladena čakovića te godišnja produkcija filmova Pulske filmske tvornice.

Pulsko kino prošle je godine dobilo i jedno važno internacionalno priznanje; filmska internetska stranica Film New Europe, po preporuci međunarodne mreže kina Europa Cinemas, proglasila je Kino Valli najboljim kinom mjeseca (17. srpnja - 17. kolovoza 2012.) i to ne samo u Hrvatskoj nego u čitavoj Europi.