Novosti

07/02/2013

Preko 200 izlagača na 20. izložbi hrane i pića Histria 2013.

U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas je svečano otvorena jubilarna 20. izložba hrane i pića Histria 2013., pokrenuta davne 1994. kao manifestacija za promociju kreativnosti i inovativnosti malih proizvođača. Izložbu je pokrenula Hrvatska gospodarska komora - Županijska gospodarska komora Pula, čija je sadašnja predsjednica Jasna Jaklin Majetić na otvorenju pozdravila brojne okupljene, izrazivši zadovoljstvo što je izložba tijekom godina dokazala svoju kvalitetu i postala mjestom tradicionalnog okupljanja izlagača iz cijele Hrvatske na kojem se spajaju i razmjenjuju iskustva poljoprivrednih proizvođača i prehrambene industrije sa sektorima turizma i trgovine. Zahvalivši se svima na podrški, a naročito Istarskoj županiji i Gradu Puli, direktorica je dodala kako ove godine svoje proizvode izlaže oko 200 izlagača iz cijele Hrvatske, dok se posebna pažnja posvećuje promociji čak pedesetak novih proizvoda.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić istaknuo je kako je Istra prepoznala i našla svoj gospodarski pravac razvoja te kako je izvrsnost velika šansa malih proizvođača na međunarodnom tržištu. "Europska unija u koju uskoro ulazimo velika je prilika, ali svakako i izazov, a uvjeren sam da imamo što pokazati i čime se dičiti", naglasio je Miletić.

Istarski župan Ivan Jakovčić kazao je kako je u Istri po pitanju proizvodnje i očuvanja malih proizvođača učinjeno mnogo dobrih stvari te izrazio uvjerenje da će ovaj sajam u budućnosti imati sve važniju ulogu.

Dvadesetu izložbu hrane i pića službeno je otvorila glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore Martina Velnić Župić, nakon čega su u velikoj dvorani Doma hrvatskih branitelja proizvođačima novih proizvoda uručene zahvale i priznanja.

Izložba je otvorena do subote 9. veljače svakodnevno od 10:00-19:00 sati, a u sklopu programa predviđene su prezentacije i stručna predavanja namijenjena i izlagačima i brojnim posjetiteljima.