Novosti

08/02/2013

Veli Vrh nadmoćno do pobjede

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule u dvorani OŠ Veli Vrh odigrano je odbojkaško prvenstvo za učenike osnovnih škola. Na ovogodišnjem prvenstvu snage su odmjerili Vidikovac, Veruda, Kaštanjer, Stoja, Šijana, Centar i Veli Vrh, a domaćini su još jednom iskoristili prednost domaćeg terena i u finalu odnijeli pobjedu protiv vršnjaka sa Stoje. Velovršani su do finala stigli uvjerljivim pobjedama protiv momčadi Šijane i Centra, dok je momčad Stoje finale zaslužila pobjedama protiv Kaštanjera, Verude i Vidikovca. Finalni susret ponudio je niz lijepih kombinacija i požrtvovnosti igrača obiju momčadi, a u finišu drugog seta uspiješnijim su se pokazali igrači Velog Vrha koji su sa 2:0 u setovima pobjedili Stoju. Prvi set završio je 25:16 u korist domaćina, a momčad Stoje u niti jednom trenutku nije uspijela ozbiljnije zaprijetiti suparniku. U drugome setu gledali smo potpuno drugačiju, uvjerljiviju igru Stoje, ali momčad Velog Vrha nije se dala impresionirati te je u konačnici rezultatom 25:23 odnijela pobjedu i u drugom setu. Najraspoloženiji igrači u ekipi domaćina bili su Andrija Žufić i Alen Bezjak dok su se u momčadi Stoje najviše istakli Marsel Martinčić, Mateo Peruško i Marko Kelecija.

- Ovogodišnje prvenstvo Grada Pule bilo je jako dobro i veoma sam zadovoljan na osvojenom prvom mjestu. Zadovoljan sam suigračima jer se radi o kvalitetnim dečkima i nadam se da ćemo na županijskom natjecanju ponovno biti najbolji - kazao je Andrija Žufić nakon uspješne utakmice.

Istovremeno se uz finalni susret igrala i utakmica za treće mjesto između Verude i Šijane. Obje ekipe su u svojim skupinama završile kao drugoplasirane te su međusobnim susretom odlučivale o trećeplasiranom na ovogodišnjem prvenstvu. Prvi set završio je tjesnom pobjedom Verude 26:24, dok je u drugome setu Šijana uzvratila pobjedom 25:20. Pobjednik se tražio u trećem setu kojeg je dobila Šijana rezultatom 15:12 na krilima Tonija Perkovića i Leona Dubroje. U redovima Verude najviše su se istakli Danijel Nimac i Elvir Husarić.

- Na ovogodišnjem izdanju prvenstva sudjelovalo je sedam osnovnih škola. Kvaliteta natjecanja bila je na višoj razini u odnosu na prethodne godine. Pravo nastupanja na županijskom prvenstvu imaju prve dvije momčadi, dakle Veli Vrh i Stoja, a natjecanje će se održati 20. veljače u Rovinju - prokomentirao je nakon završetka voditelj odbojkaškog prvenstva Bernard Rovis.

FINALE: Veli Vrh - Stoja 2:0 (25:16, 25:23)

VELI VRH: Žilić, Bezjak, Tatić, Grgić, Žufić, Bogdan, Poletan, Glavić, Maletić, Belušić, Milikić, Krizman, Šaldić i voditelj momčadi prof. Bernard Rovis.

STOJA: Moravac, Martinčić, Šuvalić, Dudaković, Peruško, Kelecija, Macan, Otović, Milutinović i voditelji momčadi prof. Igor Blašković i prof. Daniela Štifanić Fioranti.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO: Šijana - Veruda 2:1 (24:26, 25:20, 15:12)

ŠIJANA: Hečimović, Cellich, Kaljić, Drobnjak, Perković, Baliban, Kaltak, Vitrović, Peruško, Dubroja, Pajković, Urošević i voditelj momčadi prof. Mirko Juričić.

VERUDA: Nimac, Višić, Varazlić, Crljenica, Ramadani, Husarić, Mijatović, Grenko, Ninčević, Xhemajli i voditelj momčadi prof. Saša Breščić.