Novosti

11/02/2013

Grad Pula jedini u Hrvatskoj omogućuje upise i usred pedagoške godine, sukladno potrebama roditelja

S početkom rada nove jasličke skupine u Dječjem vrtiću Veli Vrh - Padulj omogućen je upis djece koja su usred pedagoške godine napunila godinu dana, što Pulu čini jedinim hrvatskim gradom koji broj grupa i početak pedagoškog programa usklađuje s realnim potrebama građana. Tim je povodom danas održana konferencija za novinare, na kojoj je među ostalim, istaknut napredak koji je Grad Pula ostvario po pitanju skrbi za najmlađe građane.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić podsjetio je kako su u Puli u samo nekoliko posljednjih godina izgrađena dva nova vrtića, onaj na Velom Vehu i vrtić "Zvjezdice" u Šijani, a Grad Pula ima i jedinstvene objedinjene uvjete upisa djece u vrtiće. "Briga o našim najmlađima među prioritetnim nam je ciljevima i zaista smo učinili velik pomak naprijed na tom području. Osim dva nova vrtića, Grad Pula s punim pravom nosi titulu Grada prijatelja djece i na tom putu nastavit ćemo i dalje raditi", kazao je Miletić te zahvalio svim odgojiteljicama na trudu i zalaganju kojim svakodnevni boravak djece u jaslicama i vrtićima čine ugodnim iskustvom.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić pojasnio je kako je nova jaslička skupina započela s radom nakon što su za to stvoreni svi preduvjeti, a trenutno broji četrnaestero djece. "Na ovaj način Grad je izašao u susret roditeljima koji se usred pedagoške godine moraju s roditeljskog dopusta vratiti na posao, a do rujna se snalaziti za čuvanje djeteta."

Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević podsjetila je na to da od danas do petka, 15. veljače traju upisi u "Malu školu" za predškolce koji nisu obuhvaćeni predškolskim programom. "Ovaj program je potpuno besplatan, a roditelji čija su djeca školski obveznici mogu se javiti na tri upisna mjesta i to u vrtiću Centar (Rižanske skupštine 4), u vrtiću Monte Zaro (Park Monte Zaro 1) te u vrtiću Veruda (Banovčeva 29)", kazala je ravnateljica dodavši da će "Mala škola" dnevno trajati 2,5 sata te će s radom započeti 4. ožujka.