Novosti

15/02/2013

ŠTUT i Gimnazija lako do naslova

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule ovog je tjedna završeno rukometno prvenstvo za srednjoškolke i srednjoškolce. Spomenimo kako je u muškoj konkurenciji sudjelovalo 7, a u ženskoj 6 ekipa, a nakon odigranih kvalifikacijiskih utakmica, uslijedila su polufinala te susreti za treće i prvo mjesto. Učenici ŠTUT-a su se pobjedom nad Ekonomskom treću godinu uzastopno okitili titulom najbolje momčadi u gradu, dok su Gimnazijalke pobjedivši u finalu Tehničku, također obranile naslov prvaka.

U muškoj konkurenciji u prvom polufinalnom dvoboju snage su odmjerili Gimnazija i Ekonomska dok su se u drugom polufinalnom susretu sastale ŠTUT i prva momčad Tehničke. Prvo poluvrijeme između Gimnazije i Ekonomske završilo je izjednačenim rezultatom (2:2) čime se dalo naslutiti kako se pobjednik neće doznati do posljednjeg sučevog zvižduka. Ekonomisti su sa sedam golova Davida Lipovčića i odličnim obranama golmana Danijela Grgorovića u konačnici pobjedili Gimnazijalce rezultatom 10:7 i postali prvi poznati finalist. Drugi polufinalni ogled, onaj između ŠTUT-a i prve momčadi Tehničke odigran je u mnogo izvjesnijem ritmu, gdje su se ŠTUT-ovci od samog početka utakmice nametnuli kao favoriti. U konačnici ŠTUT je na krilima Nikole Popovića, Luke Fogadića i Michaela Sabe izborio finale pobjedom 13:9. Finalni susret između ŠTUT-a i Ekonomske započeo je uvjerljivom igrom branitelja naslova, a Ekonomisti su zbog povrede nastupili bez svojeg najboljeg igrača Davida Lipovčića. Momčad ŠTUT-a cijelo je vrijeme držala razliku od četiri gola prednosti te su priveli utakmicu kraju rezultatom 15:7 u svoju korist. Najbolji strijelci ŠTUT-a bili su Luka Fogadić i Nikola Popović sa tri te Igor Tomašević, Alen Obradović i Michael Sabo sa po dva pogotka, dok su za ekonomiste najprecizniji bili Dominik Sekulić sa tri i Antonio Anđić sa dva gola. Neposredno prije finalnog susreta odigrana je utakmica za treće mjesto u kojoj su Gimnazijalci sa 10:8 pobjedili prvu momčad Tehničke. U redovima Gimnazije istakli su se Michael Kolić i David Kružić sa po tri pogotka, dok su za Tehničare najviše zabili Leo Kocijančić, Toni Špigić i Matteo Velenderić.

U konkurenciji učenica prvi polufinalni dvoboj odigran je između Medicinske i Tehničke. Tehnička je na krilima nezaustavljive Katarine Raspudić i Mare Vogrinec izborila finale pobjedivši Medicinsku rezultatom 8:6. U drugom polufinalu Gimnazija je sa po pet golova svojih najboljih igračica Ive Mikolić i Laure Mrkonja uvjerljivo svladale svoje vršnjakinje iz Strukovne škole 12:6. Za momčad Strukovne se najviše istakla Tamara Šabić sa četiri pogotka. Finalni dvoboj bio je u potpunosti u znaku dvaju lidera, Ive Mikolić (Gimnazija) i Katarine Raspudić (Tehnička), koje su svojom kvalitetom i prodornošću vodile igru svojih momčadi. U konačnici Gimnazija je sa devet golova Ive Mikolić pobjedila Tehničku rezultatom 14:8. U utakmici za treće mjesto Medicinska je pogotcima Tere Rodić i obranama Adise Jusić svladala Strukovnu rezultatom 14:8, a za momčad Strukovne najviše su se istakle Dora Vukić sa četiri i Tamara Šabić sa tri pogotka.

FINALE (M): ŠTUT - Ekonomska 15:7

ŠTUT: Vlaho, Katunić, Canovski, Obradović, Tomašević, Štefančić, Urošević, Lubas, Crljenica, Popović, Fogadić, Sabo, Ulemek, Otmačić, Jokić i voditeljica momčadi prof. Snježana Delalle.

EKONOMSKA: Grgorović, Šimić, Anđić, Ivandić, Lipovčić, Gerenčir, Kovačević, Bilić, Sekulić, Dadić, Cukon, Bezelj, Vošten i voditelj momčadi prof. Igor Prenc.

FINALE (Ž): Gimnazija - Tehnička 14:8

GIMNAZIJA: Anđelković, Buršić, Belić, Mrkonja, Role, Barić, Šipora, Mikolić, Hadžić, Dominiković, Nežić, Rabar, Matijević i voditeljica momčadi prof. Tajana Baršnik Peloza.

TEHNIČKA: Bat, Bačac, Vogrinec, Raspudić, Radović, Bartolić, Bašić, Lorencin, Vujica, Rendulić, Banović, Šola, Benazić i voditeljice momčadi prof. Danijela Koljđeraj i Sanja Pošić.