Novosti

15/02/2013

Od 17:00 sati počinje primjena nove regulacije prometa

Kao što je i najavljivano, zbog početka izgradnje velikog kružnog toka u Šijani, danas u 17:00 sati stupa na snagu nova regulacija prometa koja će vrijediti do samog završetka radova, odnosno do početka turističke sezone.

Za trajanja radova na izgradnji kružnog toka bit će postavljena privremena regulacija prometa, zbog čega će se na dijelu područja obuhvaćenog radovima promet će se odvijati otežano, a dio gradilišta bit će posve zatvoren za promet. Radi što efikasnijeg prometovanja, građane će se usmjeravati na alternativne prometne pravce:

• unutar stambenog naselja Šijana promet će se preusmjeravati iz ulice 43. Istarske divizije na Mutvoransku i Vitasovićevu ulicu za lokalno stanovništvo, te iz smjera industrijske zone Šijana, gdje će se vozila će se usmjeravati prema "mostu"™"™ - ulazom u Pulu preko Trščanske ulice

• alternativni pravac za lokalno stanovništvo odvijat će se preko Labinske ulice i ulice Valica

• teretni promet usmjeravat će se s istarskog Ipsilona u smjeru Medulinske ceste, odnosno na izlazu Vodnjan -JUG, te Vodnjanskom cestom preko Velog Vrha, državnom cestom D66 doći u industrijsku zonu, za što će biti postavljeni smjerokazi na istarskom Ipsilonu

U sklopu pripremnih radova na projektu izgradnje novog kružnog toka u Šijani, Grad Pula distribuirao je građanima informativne letke o novoj preregulaciji prometa.

Izvođač radova koju čini zajednica pulske Ceste, zagrebačkog Viadukta te riječkog GP Krka, danas je uveden u posao i službeno je preuzeo gradilište. Investitor projekta, vrijednog 55 milijuna kuna su Hrvatske ceste.

Tim povodom je u prostorijama Komunalne palače održan operativni sastanak svih uključenih u izgradnju ovog složenog projekta. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos koji je, među ostalim, pozvao na maksimalan angažman kako bi ovaj iznimno važan prometni projekt bio dovršen u što kraćem roku.