Novosti

18/02/2013

Predstavnicima HNS-a na Marsovom polju izložen projekt izgradnje nogometnog kampa

Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza predvođeni predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem posjetili su danas Marsovo polje na kojemu su se pobliže upoznali s projektom izgradnje nogometnog kampa "Marsovo polje". Inicijator izgradnje nogometnog kampa na području nekadašnjeg vojnog poligona je nogometni klub Istra 1961, a u sklopu projekta predviđena je izgradnja modernog nogometnog centra s dva nogometna terena i svom pratećom opremom.

Ovom prilikom Šuker je izjavio kako je hrvatski nogomet među najboljima u Europi dodavši kako HNS potiče izgradnju sportske infrastrukture u cilju razvijanja nogometa, posebice u turističkim destinacijama kao što je Pula.

Osim predsjednika NK Istre 1961 Mikhail Ščeglova i dopredsjednika kluba Steve Muidže, delegaciju HNS-a dočekao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je kazao kako bi se realizacijom ovog projekta, osim sportske infrastrukture, stvorili uvjeti za razvoj sportskog turizma. "Mnogo je naših i inozemnih klubova koji na pripreme odlaze u Tursku ili neke druge strane destinacije, zbog idealnih uvjeta, pa je naša želja takve im uvjete ponuditi u Puli", kazao je Miletić.