Novosti

21/02/2013

Nastavljaju se pripremni radovi izgradnje kružnog toka u Šijani

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Pule Damir Prhat obišao je danas gradilište na izgradnji novog kružnog toka u Šijani gdje se, usprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, nastavlja s pripremnim radovima započetim prošli tjedan. U tijeku su radovi na uklanjanju rasvjetnih stupova i prometne signalizacije, a uklanjanje objekta na križanju Ceste prekomorskih brigada i Ulice 43. istarske divizije je pri kraju.

Na području izgradnje na snazi je privremena regulacija prometa koja će vrijediti sve do završetka radova, zbog čega se na dijelu područja obuhvaćenog radovima promet povremeno odvija otežano. Zbog izmještanja elektronaponske mreže u Labinskoj ulici, u Industrijskoj zoni promet se odvija izmjenično, a nakon skorašnjeg završetka radova, promet će se postupno normalizirati.

Izgradnja kružnog toka u Šijani značajan je infrastrukturni projekt koji će ubrzati prometovanje i olakšati pristup vozilima na glavnom cestovnom ulazu u Pulu, na točki koja je dosad bila jedna od najkritičnijih točaka državnih cesta u Istarskoj županiji.

Podsjećamo, vrijednost radova izgradnje kružnog toka iznosi 44,2 milijuna kuna, a završetak je planiran do početka turističke sezone 2013., kada će, zahvaljujući poboljšanoj prometnoj regulaciji, Pula moći svojim brojnim posjetiteljima ponuditi siguran ulaz u grad. Novim će se rotorom povećati i sigurnost sudionika u prometu. Izvođač radova je zajednica koju čine pulske Ceste, zagrebački Viadukt te riječki GP Krk, dok su investitor projekta, vrijednog 55 milijuna kuna Hrvatske ceste.