Novosti

22/02/2013

Vidikovac i Šijana pobjednici rukometnog prvenstva Grada Pule

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule završeno je gradsko rukometno prvenstvo osnovnih škola. U ovogodišnjem izdanju prvenstva sudjelovalo je osam muških i pet ženskih ekipa, a nakon 24 odigranih utakmica najboljim su se pokazali učenici Šijane te učenice Vidikovca.

Prvi polufinalni susret između učenika Verude i Centra završio je uvjerljivom pobjedom Verudeža 13:6. Momčad Verude bila je jedan od favorita za naslov, a finale su izborili sa stopostotnim učinkom od četiri pobjede. U drugom polufinalu učenici Šijane su pomalo neočekivano pobjedili Stoju 12:7 i time zaslužili ulazak u finale. Finalni susret između Šijane i Verude odigran je u potpunoj neizvjesnosti do samoga kraja. Iako je Veruda povremeno vodila sa čak tri gola razlike, Šijana se vratila u igru pri rezultatu 6:6, te u posljednjim sekundama utakmice potvrdila pobjedu rezultatom 8:7. Za momčad Šijane najviše su se istakli Urošević, Ikanović, Perković i Dubroja dok su za Verudu najbolje odigrali Husarić, Bonić, Mušković i Sabo. Neposredno prije finalnog susreta odigrana je i utakmica za treće mjesto u kojoj su snage odmjerili učenici Stoje i Centra. Stoja je na krilima Kelecije, Peruška i Simetića u konačnici pobjedila Centar rezultatom 15:10, a u momčadi Centra najviše su se istakli Bajrami, Lorber i Beriša.

U ženskoj konkurenciji Vidikovac je u prvom polufinalnom susretu lakoćom svladao momčad Centra rezultatom 13:4, a pobjedi je najviše pridonijela Mikolić sa svojih 11 pogodaka. Drugi polufinalni susret bio je puno neizvjesniji i završio je pobjedom Stoje nad Kaštanjerom minimalnom prednošću od 5:4. Finale između Vidikovca i Stoje prikazalo je isto tako čvrstu i kvalitetnu igru poput finalnog susreta učenika, a Vidikovac je u samome finišu utakmice uspio doći do pobjede 10:7. Za Vidikovac su zabile Mikolić 6 zgoditaka, Babić 2 zgoditaka te Sirotić i Starčić po jedan gol, dok su sve golove za Stoju dale Raspudić (4 gola) i Erceg (3 gola). Za treće mjesto sastale su se učenice Kaštanjera i Centra, a Kaštanjer je sa uvjerljivih 16:1 zaslužno osvojio broncu u ovogodišnjem izdanju prvenstva. Za Kaštanjer je Rodić zabila 6, Terzić 5 i Kolar 3 gola, dok je za momčad Centra počasni gol zabila Čivljak.

Rezultati završnice:

(M) Polufinala: Veruda - Centar 13:6; Stoja - Šijana 7:12; za treće mjesto: Stoja - Centar 15:10; finale: Šijana - Veruda 8:7.

(Ž) Polufinala: Vidikovac - Centar 13:4; Stoja - Kaštanjer 5:4; za treće mjesto: Centar - Kaštanjer 1:16; finale: Vidikovac - Stoja 10:7.

FINALA: Šijana - Veruda 8:7

ŠIJANA: Kaltak, Baliban, Dubroja, Tvarog, Hećimović, Kaljić, Urošević, Drobnjak, Perković, Ikanović, Vitorović i voditelj prof. Juričić.

VERUDA: Crljenica, Gustovarac, Depetre, Višković, Husarić, Bonić, Mušković, Katović, Sabo, Orlić, Delić, Budisavljević, Bogdanović, Mijatović, Banović i voditelj prof. Breščić.

Vidikovac - Stoja 10:7

VIDIKOVAC: Sirotić, Babić, Jovanović, Lisjak, Antić, Starčić, Mikolić, Mišić, Doblanović i voditelj prof. Sijarić.

STOJA: Udovičić, Česnik, Petrinčić, Dovrtelj, Sudar, Vugrinec, Raspudić, Šehalji, Novak, Erceg, Humerović, Tičak i voditelj prof. Blašković.