Novosti

01/03/2013

Donesena Strategija gospodarskog razvoja Pule

Gradonačelnik Boris Miletić je danas u nazočnosti gradskih pročelnika i zamjenika gradonačelnika održao tiskovnu konferenciju o 25 akata donesenih u razdoblju od 07. do 28. veljače 2013. godine.

Kao preduvjet za daljnji gospodarski razvoj Pule, donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Strategije gospodarskog razvoja Grada Pule, u kojem su sudjelovale mnogobrojne institucije. Vizija grada Pule definirana ovom Strategijom je "Pula je moderan, europski grad konkurentnog i društveno odgovornog gospodarstva". Pula će tako svoj gospodarski razvoj temeljiti na znanju; kroz razvoj pulskog sveučilišta Jurja Dobrile, te će se, kroz  privlačenje investicija otvarati što više radnih mjesta, koja će osigurati održivi razvoj u Puli.

Kako bi se u nadolazećoj sezoni obogatila turistička ponuda grada Pule, a posjetiteljima omogućio nov način upoznavanja grada, donesena je Odlukao davanju suglasnosti Pulaprometu d.o.oza uvođenje linije panoramskog autobusa.

U navedenom razdoblju donesena je i Odlukao davanju suglasnosti za postavljanje spomen ploče na gradskom groblju Monte Ghiro u Puli,nainicijativu Udruge mornaričko-desantnog pješaštva "Vanga",za pripadnikepostrojbe poginule u oslobađanju Dubrovnika 1992. godine i obrani Novigrada dalmatinskog u akciji Maslenica 1993. godine, a Iz Proračunske Zalihe Grada Pule za siječanj 2013. godine izdvojena su sredstva koja suUdruzi mornaričko-desantnog pješaštva "Vanga" uplaćena za sufinanciranje odlaska članova Udruge u Novigrad Dalmatinski na proslavu obilježavanja 20. godina akcije "Maslenica".

Donesena je i Odluka koja Plinarid.o.o. Pulanapodručju Šišanskog naselja u Puli dajepravo služnosti rekonstrukcije i održavanja postojeće mreže gradskog plina za prihvat prirodnog plina.

U navedenom razdoblju donesen je i Zaključako uvođenju nove organizacije prometa na dijelu Vitezićeve ulice u Puli, gdje seuvodi jednosmjerni promet s dozvoljenim smjerom kretanja od Marulićeve1do Kovačićeve ulice.

Doneseno je i Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za  siječanj 2013., a u tom je mjesecu financijski potpomognuta realizacija projekata "Mladiekoin i Totem" koje su osmislili učenici Tehničke škole,nakon održane prezentacije istih u Komunalnoj palači 21. prosinca 2012. godine.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 07. do 28. veljače 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.