Novosti

06/03/2013

Pula i Sarajevo razmijenili iskustva u upravljanju regionalnim razvojem

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti primili su danas u pulskoj Komunalnoj palači ministra privrede Kantona Sarajevo Emira Hrenovicu, koji u Puli boravi s ciljem razmjene znanja i iskustva u modelima upravljanja regionalnim razvojem, poticanju malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije i iskustvima IDA-e u kandidiranju EU projekata.

Miletić je ovom prilikom podsjetio kako su Pula i Sarajevo gradovi pobratimi te izrazio zadovoljstvom dosadašnjom suradnjom dviju gradova, naglasivši važnost buduće suradnje na području EU fondova.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica zahvalio je na gostoprimstvu i kazao kako veoma zadovoljan viđenim budući je u sklopu posjeta, osim Istarske razvojne agencije, obišao i industrijsku zonu u Galižani i centar za istraživanje metala METRIS. Poučen pozitivnom praksom Grada Pule u iskorištavanju EU fondova i suradnji na mnogim EU projektima, Hrenovica je iskazao kako je cilj ovog susreta razmjena iskustava kako bi se pozitivna iskustva Grada Pule mogla primijeniti i na Kanton Sarajevo, a u svrhu poboljšanja privrede i turizma kao najznačajnijih djelatnosti Kantona.

Boris Sabatti izjavio je kako IDA već niz godina surađuje sa sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA na projektu Metris plus te istaknuo kako je cilj Istarske razvojne agencije nakon iskustava s zapadnoeuropskim agencijama okrenuti se suradnji s istočnim dijelom Europe.

Na kraju prijema ministar Hrenovica pozvao je pulsku delegaciju na skorašnji susret privrednika BIH u Sarajevu.