Novosti

08/03/2013

Vojna vježba "ŠTIT 13" u travnju na rtu Kamenjak

Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin sastao se danas u pulskoj Komunalnoj palači s predstavnicima Hrvatske vojske, koji će u razdoblju od 8. do 12. travnja 2013. godine na vojnom poligonu "Rt Kamenjak" održati vojnu vježbu naziva "ŠTIT 13",

Vježba "ŠTIT" održava se devetnaestu godinu za redom i predstavlja vježbu s najdužom tradicijom održavanja u hrvatskim Oružanim snagama. S obzirom na to da se u početku održavala dva puta godišnje, odnosno u travnju i listopadu, ovogodišnje izdanje vježbe 26. je po redu. U provedbi vježbe "ŠTIT 13" sudjelovat će oko 650 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i Hrvatske ratne mornarice te pripadnici Vojne policije, Logističke i Inženjerijske pukovnije.

Zapovjednik 1. bojne PZO Zemunik Drago Vujević rekao je kako će se na zaštićenom području rta Kamenjak poštivati sve zakonske odredbe i procedure zaštite prirode za vrijeme provođenja vojne vježbe te pohvalio dosadašnju suradnju s jedinicama lokalne samouprave: Gradom Pulom, Općinom Medulin, Istarskom županijom i JU Rt Kamenjak. Satnik Elvis Nakić dodao je kako u svim zapovijedima koje se odnose na tu vježbu važno mjesto zauzima i upravo zaštita okoliša.

Visoku razinu suradnje potvrdio je i zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin, koji je izrazio zadovoljstvom dosadašnjim izdanjima vojne vježbe te iskazao uvjerenje da će i ovogodišnja proteći sigurno i uspješno.