Novosti

08/03/2013

U Kinu Valli obilježen Međunarodni dan žena

Danas je u pulskom kinu Valli održana prigodna svečanost povodom Međunarodnog dana žena u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule, udruge žena Grada Pule i Pula Filmskog festivala, a pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Nakon pozdrava i želja dobrodošlice direktorice Pula Film Festivala Zdenke Višković Vukić, okupljene je pozdravio predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule Livio Blašković, koji je naglasio važnost ovog svečanog datuma, ističući kako je ovo ujedno i 70-ta godišnjica ustanka naroda u Istri i Rujanskih dana.

Predsjednica Udruge žena Grada Pule Jadranka Černjul iskoristila je ovu prigodu kako bi ohrabrila žene da se i dalje bore za rodnu ravnopravnost kako na poslu tako i kod kuće, te se osvrnula na uvijek aktualnu temu koja problema i prava žena u društvu. Černjul je izrazila želju da se smanji nezaposlenost žena, kao i da se brojka od 12% žena u politici ili na rukovodećim mjestima znatnije poveća.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pohvalio je inicijativu obilježavanja i odavanja počasti našim sugrađankama koje su ujedno i aktivno sudjelovale u povijesnoj borbi za ljudska prava. "Međunarodni Dan žena predstavlja priliku da proslavimo sva postignuća naših majki, sestara, ženi, kćeri i unuka", kazao je Miletić.

"Da iza mene ne stoji uspješna žena ne bi bio tu gdje sam sad. Bez antifašista i žena ne bismo mogli uživati u svemu ovome danas i zato zaslužuju veliko poštivanje", rekao je buzetski gradonačelnik Valter Flego, nakon čega je u sklopu svečanosti prikazana romantična drama "Marigold Hotel".