Novosti

12/03/2013

U INK-u predstave "I živjeli su sretno"¦?" i "Čorba od kanarinca"

U Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula 13. ožujka u 20.00 sati gostuje POU Velika Gorica, Scena Gorica s predstavom "I živjeli su sretno"¦?" Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković. U predstavi igraju: Ivan Bošnjak, Ivan Magud, Adrian Pezdirc, Filip Vidović.



Zanimljiv sadržaj predstave "I živjeli su sretno"¦?" započinje kroz anegdotalno i bezbrižno čavrljanje četiri princa, bez bijelog konja, koji žive u modernom svijetu, dekonstruira bajku i sretne završetke. Tekst je inspiriran poznatim bajkama - Trnoružicom, Pepeljugom, Malom sirenom i Snjeguljicom, te njihovim animiranim verzijama koje su im sušta suprotnost. U današnjem vremenu u kojem se gotovo sve svodi na izgled i novac Trnoružičin princ i dalje vjeruje u ljubav i misli da će nakon što izrekne svoje sudbonosno "uzimam" sve biti savršeno. Za manje od 24 sata ženi se Trnoružicom i doima se iznimno sretnim, no ostali prinčevi mu pokušavaju objasniti da ništa nije onako kako se čini - nek' bježi dok još može jer nam pojma što ga čeka!



Od repriza u INK-u tu je "Čorba od kanarinca" Miloša Radovića u režiji Maria Kovača koja se održava 15. i 16. ožujka u 20.00 sati. Glumci su Dora Lipovčan i Rade Radolović.



"Čorba od kanarinca" je dramski tekst pisan po mjeri glumca. Iako na prvi pogled jednostavna priča o ljubavno-bračnim problemima para ima tendenciju kerempuhovskog razvodnjavanja dotične teme, pisac u niti jednom trenutku ne pada u klišeizirane teme ili površne obrade odnosa dvoje glavnih likova. Svojim vokabularom i nelinearnom dramaturgijom uspijeva u ovu vječnu temu unijeti nešto svoje, nešto što nije suvremeno samo pomodnosti radi.

"Mišljenja sam da je dramski tekst "Čorba od kanarinca" sjajan poligon glumačkom duetu da kroz nepretencioznu klasičnu dramsku međuigru iznese pred gledatelje djelić "ogledala života" očito pisanog iz osobnog životnog iskustva." kaže Mario Kovač.