Novosti

14/03/2013

Otvoreni 3. Dani zaštite u spašavanja

U pulskom Circolu otvoreni su danas 3. Dani zaštite i spašavanja koji su okupili predstavnike službi i civilnih udruga koje se bave zaštitom građana.

Okupljene je u ime Grada Pule pozdravio zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Grada Pule Fabrizio Radin koji je pohvalio dosadašnji rad brojnih volontera okupljenih u sustavu zaštite i spašavanja.

"Veliku pomoć službama pružaju pripadnici civilne zaštite kojih u Hrvatskoj ima 16 tisuća čemu treba pridodati Crveni križ i volontere. Za uspješno funkcioniranje sustava važna je dobra suradnja službi i civilnih udruga", rekao je Denis Stipanov iz istarske Službe zaštite i spašavanja.

Potresom su u Hrvatskoj najugroženija područja Južne Dalmacije, Rijeke i Zagreba, poručio je ravnatelj Državne uprave zaštite i spašavanja Jadran Perinić. "Imamo dobar sustav na kojem još treba raditi, posebice na tehničkoj opremljenosti, a nedostaje i sofisticiranih uređaja", istaknuo je Perinić. Iako Istra nije ugrožena potresima, ima dobro organiziran sustav pomaganja građanima, poručili su sudionici Trećih dana zaštite i spašavanja.

Pripadnici županijskoga Crvenog križa ovom su prilikom pokazali vježbu spašavanja unesrećenih nakon potresa.