Novosti

20/03/2013

Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom u četvrtak, 21. ožujka u 10.00 sati na Trgu Portarata u Puli održat će se prigodna proslava pod sloganom "Down sindrom, pa što!" u sklopu međunarodne komunikacijske kampanje 12 zemalja.

Organizator proslave je pulski Down sindrom centar, a u sklopu manifestacije predviđen je kulturno-zabavni program uz nastup polaznika pulskih dječjih vrtića, plesača AB original i Sense&Dancea te učenika srednje škole iz Francuske. Bogat zabavni program dodatno će uveličati tri metra duga slavljenička torta koju su izradili učenici srednje Strukovne škole E. Kumičića iz Rovinja.

Proslava Svjetskog dana osoba s Down sindromom u Puli središnja je državna proslava i održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića, Potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike Milanke Opačić te pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pule.

U slučaju kiše, proslava Svjetskog dana osoba s Down sindromom održat će se u Down syndrom centru Pula, Gajeva 14, s početkom u 10.00 sati.