Novosti

21/03/2013

Udruga invalida rada proslavila 45. godišnjicu osnutka

Povodom Nacionalnog dana invalida rada koji se svake godine obilježava 21. ožujka, danas su u pulskoj Komunalnoj palači pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić primili članove Udruge invalida rada.

"Udruga invalida rada Istre osnovana je 3. ožujka 1968. godine i ove godine slavi 45. godišnjicu osnutka. Udruga broji ukupno 896 članova s područja cijele Istarske županije i osnovni nam je cilj promicanje ljudskih prava i djelovanje na izjednačavanju mogućnosti invalida rada", kazao je predsjednik udruge Boris Jurevini, ističući kako se broj invalida rada svakodnevno povećava, pa tako od ukupnog broja svih osoba s invaliditetom njih 32% čine invalidi rada.

Nacionalni dan invalida rada obilježava se 21. ožujka, a misao vodilja jest promoviranje prava osoba s invaliditetom i podizanje nivoa javne svijesti o problemima, pravima i interesima invalida rada, borba protiv stereotipa, predrasuda i štetnih postupaka prema osobama s invaliditetom na svim područjima života.

Pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin istaknuo je kako su invalidi rada kroz svoj radni vijek dali značajan doprinos razvitku društva te im je poručio kako će Grad Pula i dalje pratiti i podržavati njihov rad.

45. obljetnicu postojanja Udruga invalida rada danas je obilježila i na pulskoj tržnici gdje su građanima dijelili crvene ruže te ih informirali o aktivnostima udruge.