Novosti

22/03/2013

Daroviti učenici posjetili Rojc

Jučer su povodom obilježavanja Dana darovite djece u Rojcu svoje talente imali priliku izbrusiti učenici OŠ Stoja i OŠ Veli Vrh. Skupinu darovitih učenika OŠ Stoja pratile su učiteljice Elizabeta Petrić, za glazbenu sekciju, te profesorica likovne kulture Nada Žunec i psihologinja Jeannette Glivarec, za likovnu grupu. Učenici OŠ Veli Vrh su bili u pratnji profesorice Roberte Weissman Nagy.

Za darovitu djecu dviju navedenih osnovnih škola bile su organizirane radionice i bliski kontakti sa autorima i profesorima koji djeluju u višegodišnjoj praksi, a svoje mjesto rada imaju upravo u zgradi Rojca. Tako su vrata svojih ateljea za ovu prigodu otvorili Andi Pekica, Davor Kliman, Fulvio Juričić i Robert Pauletta kao stručne osobe zadužene da svoja znanja približile likovnjacima. Organizirana je i glazbena radionica udruge Figaro pod vodstvom violinista Sivana Kalagca.

Slična praksa ugošćivanja djece osnovnih škola sa područja Pule pokrenuta je u 2012. godini, a ovo je bio prvi u nizu ovogodišnjih posjeta koji će se kroz cijelu školsku godinu i nastaviti. Primjer je to odlične suradnje HDLU-a Istre i ostalih udruga iz Rojca, pulskih osnovnih škola i Grada Pule.