Novosti

22/03/2013

Sanira se ulegnuće prekopa na Trgu na mostu

Pula Herculanea u narednim danima započinje sa sanacijom ulegnuća u asfaltu na Trgu na mostu uz središnji dio kružnog toka te uz ulaz na kružni tok u prometnoj traci iz smjera Tršćanske ulice (bivša Vodnjanska). Na ovom je potezu uočeno ulegnuće u asfaltu koje upućuje na slijeganje prekopa, čiji su vjerojatni uzroci ispiranje materijala ili neadekvatna zbijenost materijala u fazi zatrpavanja iskopa. 

Zbog neodgovarajuće kvalitete radova Pula Herculanea tužit će izvođača radova tvrtku Ecos Trgovina d.o.o. Zagreb, kao i tvrtku Munte Projekt iz Pule, koja je vršila nadzor nad radovima. Iako je Pula Herculanea u posjedu bankovnih jamstva za dobro izvršenje radova, u ovom ih trenutku nije moguće aktivirati jer je tvrtka Ecos trgovina u blokadi.

Tvrtke Ecos i Munte Projekt odabrane su putem javnog natječaja za projekt polaganja cjevovoda u ljeto 2011. na spomenutom području. Osim vidljivih nedostataka koji se očituju u slijeganju materijala, Pula Herculanea vlastitim je ispitivanjem uočila i nedostatke u izvedenim cjevovodima, koje izvođači radova nisu uklonili ni nakon višestrukih poziva. Nije došlo ni do primopredaje radova pa će Pula Herculanea podignuti tužbu i protiv izvođača i protiv nadzorne službe, čime će sudskim putem doći do obeštećenja.

Za vrijeme izvođenja radova bit će postavljena privremena regulacija prometa zbog koje će doći do usporavanja prometovanja na samom kružnom toku.