Novosti

25/03/2013

U Rojcu proslava 30 godina Kazališta Dr. Inat

U Rojcu se održava proslava 30. rođendana Kazališta Dr. Inat u periodu od 27. do 30. ožujka 2013. godine.  Program trodnevne proslave pogledajte ovdje.

Začetak Inat-a seže u kazališnu sezonu 1984/85., kao rezultat potrebe za stvaranjem pulskog kazališnog nukleusa, redatelja Branka Sušca i skupine mladih okupljenih oko njega. Premda bi se mogla spomenuti brojna glumačka imena pulske mladeži, ipak je prvo glumačko ime Inat -a bio i ostao nenadmašni Šandor Slacki, koji pored toga što je prvi glumac Dr. Inat-a ujedno je i voditelj Inat- ove škole za scenski pokret i pantomimu.

Rad i postignuća Inat-a poznati su našoj i svjetskoj kazališnoj javnosti, potvrđeni na brojnim nastupima u Hrvatskoj i na svjetskim festivalima u 23 zemlje svijeta na četiri kontinenta. Dr. Inat dobitnik je tridesetak nagrada u zemlji i inozemstvu. Kazalište DR. Inat jedan je od osnivača i suorganizatora Međunarodnog kazališnog festivala PUFa i međunarodnog kazališnog projekta Anno Domini. Dr. Inat je članicom AITE (organization for understanding and education through theatre) pri UNESCO; ITI-a (hrvatski centar ITI), UNESCO, te IETM (europska asocjacija profesionalnih kazališta).