Novosti

25/03/2013

Pula domaćin Regionalnom nogometnom turniru domova za psihički bolesne osobe

Na pulskoj Verudeli 26. ožujka 2013. godine u 10.00 sati na terenima "Tivoli" održat će se RegionalnI nogometnI turnir domova za psihički bolesne osobe, koji po prvi put organizira Dom za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria". Manifestacija se održava povodom Svjetskog dana starenja pod sloganom "Sportom u zdravu starost".

"Riječ je o jednom u nizu projekata pod sloganom "Pula zdravi grad" koje provodi Grad Pula." kazao je pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić.

Na tiskovnoj konferenciji povodom predstavljanja programa, ravnateljica Doma Vesna Sperath naglasila je kako je "Villa Maria" najveći dom u Istri sa 195 korisnika, čija je nova zgrada sagrađena 2011. godine uz potporu Županije, Grada i Ministarstva. Sperath je kazala kako Dom kroz brojne projekte i radionice nastoji poboljšati kvalitetu života svojih štićenika, a trenutačno su usredotočeni upravo na organizaciju regionalnog turnira u kojem će sudjelovati četiri Doma: Dom za psihički bolesne odrasle osobe Sv. Nedjelja Nedešćina, Dom Motovun, Dom Turnić Rijeka i pulski dom Villa Maria. Ravnateljica Doma je naglasila kako je cilj ovog turnira motivirati korisnike na zdraviji način življenja te približiti štićenike doma javnosti kako bi se lakše uklopili u svakodnevne aktivnosti.

Pomoćnik pročelnika UO za društvene djelatnosti Vinko Knez pohvalio je brojne projekte Doma, a posebno se osvrnuo na preuređenu vanjsku kapelicu koju su oslikali članovi navijačke skupine Demoni, a koja je ukrašena slikama štićenika koji predstavljaju etape križnog puta. Knez je istaknuo kako se veseli daljnjoj suradnji Doma s Gradom kroz novi projekt "Terapijski vrtovi" u kojem će sudjelovati 10 osnovnih i 2 srednje škole.

Na kraju konferencije ravnateljica Doma najavila je i skoro otvaranje Dnevnog centra u sklopu Villa Marije.