Novosti

28/03/2013

Uskršnja fritaja u subotu na tržnici

Povodom nadolazećeg Uskrsa, Grad Pula u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule i pulskom Tržnicom, organizira tradicionalnu uskršnju fritaju koja će se održati u subotu 30. ožujka.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je program obilježavanja Uskršnje fritaje, a prema riječima voditelja programa Budimira Žižovića, fritaja će ove godine biti spravljena od 2000 jaja i 30 kilograma svježih šparuga. "Podjela porcija je, ako sve bude išlo po lanu, planirana za 11 sati, s obzirom na to da bi spravljanje fritaje trebalo trajati oko sat i 45 minuta, kazao je Žižović dodavši kako je planirana podjela oko tisuću besplatnih porcija.

Jaja će za manifestaciju i ove godine donirati pulska Agrokoka, a direktor Edin Tanović, izrazio je zadovoljstvo što će i ove godine za Uskrs počastiti svoje sugrađana i vjerne kupce.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić kazao je kako će se u sklopu manifestacije predstaviti udruge nacionalnih manjina Mađara, Makedonaca, Srba, Slovenaca i Albanaca te će na štandovima prezentirati rad svojih udruga i običaje vezane uz ovaj blagdan.

Direktor Tržnice Renato Perc podsjetio je da tržnica u ponedjeljak, 1. travnja, slavi 110. godišnjicu otvaranja te je ova fešta zapravo i njena rođendanska proslava. Tim će se povodom okupljenima na dar podijelili i oko tisuću pisanica u bojama grada, koje je također darovala Agrokoka. Okupljene će tijekom cijele manifestacije zabavljati živa glazba, a održat će se i već tradicionalni "Mirisi i okusi Istre" na kojima će se svojim proizvodima predstaviti 20-ak izlagača iz Istre te gosti iz Slavonije.

U slučaju kiše manifestacija će se ipak održati te će se po potrebi dijelovi tržnice natkriti. Na kraju, direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan-Korotaj pozvala sve Puljane i njihove goste da se pridruže velikoj fešti.