Novosti

02/04/2013

Tribina: Perspektive DC Rojc u Europskoj Uniji

Društveni centar Rojc i Savez udruga Rojca su u proteklih godinu dana započeli proces učlanjenja u Trans Europe Halles - TEH, mrežu 48 nezavisnih kulturnih centara Europe. Republika Hrvatska uskoro će postati članicom Europske unije, što partnerstvo s TEH mrežom, odnosno kulturnim centrima Europe čini iznimno važnim, ne samo zbog razmjene znanja, ideja i iskustava, već i zbog pozicioniranja Društvenog centra Rojc u europskom kontekstu kojim se otvaraju velike mogućnosti i u pogledu financiranja.

Tom prilikom će se u petak, 5. Travnja 2013. Godine u 19.00 sati u prostoru Dnevnog boravka u DC Rojc održati javna tribina pod nazivom "Perspektive Društvenog centra Rojc u EU". Cilj tribine je da se upoznamo s perspektivama Društvenog centra Rojc u EU-u te da sudjelujući u diskusiji iznesemo svoja mišljenja, stajališta i prijedloge.

Gosti i govornici tribine su Fazette Bordage, ambasadorica TEH mreže; Michele Bee, predstavnik kulturnog centra Manufatture Knos, Lecce, Italija; Marko Brumen, predstavnik kulturnog centra Pekarna, Ljubljana, Slovenija i Emina Višnjić, ravnateljica kulturnog centra Pogon, Zagreb. Gosti tribine iz inozemstva govorit će engleski, a prijevod nije osiguran.