Novosti

02/04/2013

Uskršnje posljepodne u Šijanskoj šumi

Nakon kišnog vremena koje je proteklih dana onemogućavalo građanima da se prošetaju Pulom, ponedjeljak popodne bio je kao stvoren za program "Proljeće u Šijanskoj šumi".

Brojne obitelji okupile su se na centralnoj poljani i upijajući svaku zraku sunca sudjelovali u premijeri u sklopu uskršnjeg ponedjeljka.

U tišini, na samom rubu centralne poljane vježbalo se sa voditeljem Tai Chi kluba, dok se u isto vrijeme najmlađoj publici predstavila Birikina s "Tajnom 5. elementa" - predstavom u kojoj su se uključila djeca i kreativnošću pokazala znanje o ljubavi, vatri, zemlji, vodi i zraku. Bogatim kostimima i snažnom glazbom animatori su uspijeli djeci prikazati ljubav kao poveznicu bez koje ne mogu opstati ostali elementi.

Klub rekreativaca u prirodi najmlađima je približio Uskrs sa dječjom igraonicom "Potraga za uskršnjim jajima kroz šumu". Djeca su u pratnji roditelja igrali šumske igrice spretnosti i snalaženja u prirodi, te su nakon toga bili nagrađeni čokoladnim jajima i lijepim ukašenim uskrsnim jajima od storopora. Djeca su uživala u igri i u prirodi.

Cijelo to vrijeme Konjički klub Paradiž iz Pule uz pratnju vrhunskih jahača kluba i stručno vodstvo ponudio je jahanje konja prekrasnim stazicama i putevima kroz šumu. Iznimno veliki broj zainteresiranih građana okupilo se na tom ograđenom mjestu te su osjetili dašak divljine i vjetar u kosi na leđima tih prekrasnih životinja.

Na kraju, klub Krav Maga vježbao je sa velikim brojem članova na centralnoj poljani. Njihova borilačka vještina bazira se na samoobrani, te su nam pokazali i prezentirali jedan dio svog bogatog repertoara.

Svaki građanin što se slučajno ili namjerno našao na centralnoj poljani proveo je ugodno poslijepodne u Šijanskoj šumi.