Novosti

08/04/2013

U Rojcu održana javna tribina

U petak je u Dnevnom boravku Rojca održana javna tribina "Perspektive Društvenog centra Rojc u EU". Organizator je Savez udruga Rojca, koji je u proteklih godinu dana započeo s procesom učlanjenja u Trans Europe Halles - TEH, mrežu 48 nezavisnih kulturnih centara Europe.

Program je započeo obilaskom prostorija udruga u DC-u Rojc i održavanjem edukativne radionice na kojoj su gosti prisutnima prezentirali rad centara iz kojih dolaze, načine financiranja istih, kao i modele upravljanja istima. Zatim je održana javna tribina na kojoj je bilo govora o vrijednostima kulturnih centara i perspektivi razvoja centara u Europskoj uniji. Program je zaključila još jedna edukativna radionica tijekom koje je bila prezentirana europska mreža nezavisnih kulturnih centara Trans Europe Hall - TEH, a čiji će član u svibnju 2013. godine postati i Društveni centar Rojc.

Gosti i govornici tribine su Fazette Bordage, ambasadorica TEH mreže; Michele Bee, predstavnik kulturnog centra Manufatture Knos, Lecce, Italija; Marko Brumen, predstavnik kulturnog centra Pekarna, Ljubljana, Slovenija i Emina Višnjić, ravnateljica kulturnog centra Pogon, Zagreb.

Tribini su prisustvovali Gradonačelnik Grada Pule, Boris Miletić, Pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske Županije, Vladimir Torbica, Pročelnik odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, Erik Lušić te predstavnici udruga iz Rojca kao i ostala zainteresirana javnost.